Закона за семейни помощи за деца разглеждаха депутатите в Народното

...
Закона за семейни помощи за деца разглеждаха депутатите в Народното
Коментари Харесай

Георги Гьоков: В България социалното подпомагане е хаотично в момента

Закона за фамилни помощи за деца разглеждаха депутатите в Народното събрание през днешния ден. Новият законопроект е подсилен от някогашния обществен министър Георги Гьоков: 

" Подкрепям законопроекта, той беше квалифициран от предното държавно управление. В България общественото подкрепяне е малко безредно сега за жалост, тъй като ние подкрепяме доста огромни групи хора с доста дребна поддръжка. Този законопроект, който внася министерския съвет сега на служебното държавно управление, той се работи от много време, в този момент е финализиран, беше финализиран и в предния парламент, и беше импортиран в деловодството на Народно събрание, само че не стигна до разглеждане в комисията по труда и обществената политика, което за мен беше необичайно, само че е реалност.

И в този момент е към този момент в зала и считам, че би трябвало да го подкрепим, тъй като внася ред в общественото подкрепяне. Създава опция като условия за пускане на средствата по националния проект за възобновяване и резистентност и в обществената система. Милионите ще се харчат за доста неща, даже в националния проект за възобновяване и резистентност, където има 12 млрд и нещо, 1.2 млрд са за обществена политика. Тези пари ще доведат да възстановяване на обществената политика в България, в този момент показвам удовлетворение от това, че законопроектът е към този момент в Народно събрание.

Българите, които се нуждаят от помощ, помощта ще доближи до тях и ще бъде съответна и съобразена с други величини и дадености като линията на беднотия. За разлика от обезпечения най-малък приход досега, който създаваше ниски обществени поддържа и генерираше все по-голяма беднотия. Целта на подпомагането е да изважда хората от беднотия, а не да задълбочава тяхната беднотия. За страдание ще има разлика, само че дано всеки да направи предложенията за рационализиране. "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР