Закон и ред Правителството планира да предложи пет проектозакона за по-сурови

...
Закон и ред
Правителството планира да предложи пет проектозакона за по-сурови
Коментари Харесай

Първа кралска реч на Чарлз III пред парламента, обяви следващите законодателни промени

Закон и ред

Правителството възнамерява да предложи пет проектозакона за по-сурови санкции и превантивни ограничения против престъпността.

Едно от предложенията гласи, че против убийците, които правят полово стимулирани или садистични закононарушения , автоматизирано би трябвало да бъдат повдигани обвинявания, предвиждащи пожизнен затвор без право на подмяна.

Законопроектът за промени в Наказателния кодекс също по този начин ще изисква подсъдимите да се явяват в съда при изговаряне на присъдите им, с цел да може да изслушат и изявленията на засегнатите от техните закононарушения. Въпросната мярка ще бъде препоръчана пред депутатите, откакто тази година здравна сестра, приета за отговорна в убийството на седем бебета, и мъж, прострелял 9-годишно момиче, отхвърлиха да се явят в правосъдната зала, с цел да чуят присъдите си.

Освен това се планува полицията да получи пълномощия за осъществяване на обиски в частни парцели без правосъдно предписание, в случай че има доказателства, че на даден адрес се укриват крадени движимости.

Цигари и вейп устройства

Проектозаконът за тютюневите и никотиновите произведения следва обещанието на премиера Риши Сунак от предишния месец за поетапна възбрана на продажбата на тютюн в Англия.

Новите текстове ще забранят на всички лица, родени след 1 януари 2009 година, легално да купуват цигари до края на живота си.

Освен това държавното управление има намерение да вкара регулации за ароматите и описанията на течностите за вейп устройствата, които съгласно някои критици са пазарно-ориентирани към малолетни лица.

Лицензи за изследвания за петрол и газ

Ще бъде импортиран законопроект, който планува годишно издаване на лицензи за изследванията за петрол и газ в Северно море. Според държавното управление това ще сътвори сигурност за промишлеността при прехода към по-екологична сила.

Опозиционната Лейбъристка партия, която сега има решаваща преднина в изследванията на публичното мнение, съобщи, че ще спре издаването на нови лицензи за рандеман на петрол и газ в Северно море, макар че ще признае валидността на всички, издадени преди изборите.

Защита на потребителите

Правителството ще показа и законопроект за цифровите пазари, конкуренцията и потребителите. Той ще даде на министрите нови пълномощия за битка с ценообразуването, при което компании афишират ниски цени на предлаганите от тях артикули в интернет, след което начисляват спомагателни такси.

Освен това потребителите ще получат пълномощия, с които ще могат по-лесно да се откажат от абонаментните си контракти.

Жилищна политика

Правителството ще се опита да отстрани някои налози за притежателите на жилища и да даде спомагателна отбрана на наемателите против безпричинното преустановяване на договорите им с наемодателите.

Футболен регулатор

Британските депутати ще прегледат и предложение за основаването на самостоятелен футболен регулатор, който ще дава отговор за контрола на притежателите на клубове и техните финансови средства. Законодателната мярка ще изискват от притежателите на футболни клубове да се съветват с почитателите в при промени на всевъзможни обозначителни знаци и знаци на тимовете. Регулаторът ще има и пълномощието да стопира присъединението на клубове към разколнически футболни лиги, откакто през 2021 година шест британски клуба се пробваха да се причислят към новата Европейска суперлига.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР