Заключения от доклад на ЦРУ сочат, че Русия е финансирала

...
Заключения от доклад на ЦРУ сочат, че Русия е финансирала
Коментари Харесай

БОМБА: Албанският премиер разкри как Кремъл е финансирал партии на Балканите

Заключения от отчет на Централно разузнавателно управление на САЩ сочат, че Русия е финансирала Демократическата партия на Албания, както и други политически партии в Северна Македония, Черна гора и Босна и Херцеговина, с цел да дестабилизира тези страни. Това съобщи албанският министър председател Еди Рама по време на диспути в Народното събрание тази седмица, съобщи организация АТА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Именно Централно разузнавателно управление на САЩ е отбелязало в отчета си, че Демократическата партия, дружно с една политическа партия в Северна Македония, една в Черна гора и една в Босна и Херцеговина, са получавали съветско финансиране, с цел да дестабилизират ", сподели Рама в четвъртък по време на парламентарни диспути, поискани от опозицията в Албания по по този начин наречената " спекулация Макгонигъл ".

Чарлз Макгонигъл е някогашен почитан сътрудник от контраразузнаването на ФБР, който в Съединени американски щати упрекват, че е укрил от ФБР основни детайлности от свое пътешестване в Албания през 2017 година с някогашен чиновник на албанското разузнаване, за който се твърди, че му е дал минимум 225 000 $. Макгонигъл, който е бил шеф на контраразузнаването за района, е упрекнат също, че е работил за съветски олигарх по времето, когато е трябвало да го проверява, заяви по-рано Асошиейтед прес.

Албанската съпротива пък упреква премиера Рама в корупция по отношение на " аферата Макгонигъл ".

Пред Народното събрание в четвъртък Еди Рама отхвърли да е подкупвал или да е проявявал особено отношение към някогашния сътрудник от контраразузнаването на ФБР. Рама счита, че опозицията желае " да употребява политически правосъден развой в Съединени американски щати, който няма никаква връзка с Албания, държавното управление " или персонално с него.

Макгонигъл се е срещал с Рама няколко пъти. Той е отправял предизвестия към албанския министър председател по отношение на даването на лицензи за петролни сондажи на водещи съветски компании.

Еди Рама призна, че се е срещал с сътрудника и са говорили за съветската опасност, само че отхвърли да му е давал пари или да е проявявал някакво особено отношение.

Пред Народното събрание Рама сподели, че в случай че е разполагал с информация, че Демократическата партия (в опозиция) получава съветски пари, той е щял да я съобщи на партньорските организации и на ФБР.

" (...) в случай че имах повече информация от това, което излезе в медиите, за ужасния факт, че руснаците са финансирали най-голямата съпротива в тази страна, с цел да смъкват държавното управление, щях да я предам на всички, на които мога, без никакво подозрение, от партньорските организации, чувствителни към тези въпроси, до ФБР, несъмнено ", сподели Рама пред албанския парламент.

Демократическата партия провежда през последните месеци няколко митинга против държавното управление на Еди Рама. Последният се състоя през вчерашния ден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР