Заклетият опонент на ген. Атанасов и негов съперник на последните

...
Заклетият опонент на ген. Атанасов и негов съперник на последните
Коментари Харесай

Цецка Бачкова помете генерала: Атанасов продава ДСБ, прикляка на силните на деня

Заклетият конкурент на ген. Атанасов и негов противник на последните избори за лидерския стол в ДСБ Цецка Бачкова изригна с нова порция разкрития за тъмносиния началник и залязващата му партия.   

Вече някогашната десебарка се възмути откровено от кандидатурата на генерала за първия пост в Народното събрание и пренебрегването на тогавашните демократични дела, сменени със блян за персонална полза и порив към високи постове.  

ДСБ от дълго време е поставена на тезгяха за обмен. Цената още се договаря, само че главното и само значимото е, да обезпечи старините на Атанас Атанасов, написа Бачкова.

Дали ще е началник на ДАНС, парламентарен арбитър или ръководител на Народното събрание е въпрос на договаряния. Жалкото е, че единствено това има значение за ръководителя на ДСБ.
Докато си вдигаше цената, всички дейни хора бяха правилни съидейници. Нужни бяха политически позиции, стратегии, политики, протести… Взимахме си отпуск, с цел да спим на Орлов мост, вярвайки, че се борим против “завладяната страна ”.

Днес към този момент всички ние, които не се продаваме, не сме нужни. Напротив - пречим на сглобките и покупко-продажбите.

Тръпна в очакване какъв брой ловко може да търгува Атанасов и ще успее ли да продаде “изгодно ” труда и очакванията на стотици хора, вярвали и работили за идеята.

И какъв брой ли ще му платят за марката и носталгията, тъй като ДСБ от дълго време не “произвежда ” нито политици, нито политики, няма никакви съпротивителни сили и просто вегитира върху старите лаври, присламчването и приклякането на Атанасов пред мощните на деня и потребността от трудоустрояване на шепа хора, не съумели с друго в живота.

Болно ми е, само че познавайки партията това е моята оценка и усещам дълг да я споделя. Оказа се, че шепа продажници се договориха и върнаха по-чисто от всеки път всичко, против което се борихме. И нанесоха съдбовен удар върху вярата на българските гласоподаватели, че в политиката може да има и кардинални хора и партии.

Бачкова по този начин и не съумя да стане народен представител, откакто персонално ген. Атанасов я бе задраскал от партийната листа. В последна сметка, Бачкова стана натурален водач на новото течение в политиката, опълчило се против закостенялото мислене, неналичието на промени и персоналните облаги.   

" Днес взех сложното решение да не бъда повече безгласен съизвършител в превръщането на ДСБ в маргинализиран придатък и комфортна патерица на по-амбициозни политически сили, за жал даже неотговарящи на идеологията и правилата, зад които аз твърдо още заставам ". Така разказа тъмносинята партия Бачкова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР