Закъснялата пролет и липсата на слънце и разходки са причина

...
Закъснялата пролет и липсата на слънце и разходки са причина
Коментари Харесай

Кантарджиев посочи симптомите на хепатит при децата

Закъснялата пролет и неналичието на слънце и разходки са причина за взрива на респираторни инфекции у нас, съобщи някогашният шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания и консултант на Столичната община по здравни въпроси проф. Тодор Кантарджиев.

Има доста хепатотропни вируси, които от време на време могат да обиден черния дроб, поясни той по отношение на терзанията към неустановения хепатит, който покосява деца в целия свят.

" При доста висок % от засегнатите от незнаен хепатит деца е потвърден аденовирус. Въпросът е този аденовирус ли се е трансформирал, с цел да прави такива неща, или неналичието на аденовируси през последните две години заради ограниченията и ковид, е довела до този намален имунитет ", посочи проф. Кантарджиев пред БНР.

Той уточни за какви признаци да наблюдават околните на лица, за които има подозрение за заболяването - пожълтяване на лигавицата, редки изпражнения и доста тъмна урина. Бившият началник на НЦЗПБ посъветва хора с сходни признаци незабавно да потърсят профилирана здравна помощ.

Той акцентира, че по света има открити 228 случая на този незнаен хепатит. А в отчет от Англия написа, че броят на инфектираните в страната понижава през последните 20 дни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР