Закъсненията при спасителни операции струват човешки животиНад 400 души са

...
Закъсненията при спасителни операции струват човешки животиНад 400 души са
Коментари Харесай

Тъжна съдба: Над 400 мигранти са загинали за 3 месеца

Закъсненията при избавителни интервенции костват човешки животи
Над 400 души са починали през първото тримесечие на 2023 година при опит да пресекат централната част на Средиземно море. Периодът от януари до март е най-смъртоносен от 2017 година насам. 

Международната организация за миграция към Организация на обединените нации (MOM) съобщи, че закъсненията в ръководените от европейските страни интервенции по търсене и избавяне (SAR) са фактор за няколко съдбовни случая. 

Италия разгласи изключително състояние поради мигрантите

Оттам обявиха, че 441-те смъртни случая през първите три месеца на годината евентуално са занижени по отношение на действителния брой.

" Продължаващата филантропична рецесия в централната част на Средиземно море е неприемлива ", съобщи генералният шеф на МОМ Антонио Виторино.

И добави: " При повече от 20 000 смъртни случая, регистрирани по този маршрут от 2014 година насам, се притеснявам, че високата смъртност се е трансформирала в нещо нормално ".

" Държавите би трябвало да реагират. Закъсненията и пропуските в ръководените от страните избавителни интервенции костват човешки животи ", безапелационен е той.

От МОМ обявиха, че закъсненията са фактор за минимум шест случая до момента през тази година, довели до гибелта на минимум 127 души.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР