Захлаждане и валежи предстоят през новата седмица. Преди това, след

...
Захлаждане и валежи предстоят през новата седмица. Преди това, след
Коментари Харесай

Очаква ни топъл уикенд, новата седмица идва със захлаждане и валежи

Захлаждане и превалявания предстоят през новата седмица. Преди това, след краткотрайно намаляване на следващия ден, през почивните дни температурите още веднъж ще бъдат доста по-високи от климатичните правила.

И през днешния ден оптималните температури са извънредно високи и в огромен период – от 8-10° в североизточните региони и на морския бряг, където има повече облаци и местни валежи, до към 18° в крайните югозападни елементи от страната.

И през нощта, и на следващия ден, тук-там ще има валежи от дъжд, основно в Западна и Северна България. Минималните температури ще са сред 3° и 8°, в София - към 5°, а оптималните в по-голямата част от страната - сред 10° и 15°, по северното крайбрежие - не повече от 8 - 9°.

Вятърът ще е слаб, в Източна България и на морския бряг - сдържан, а вълнението на морето - към 3 бала.

По-често облачно ще бъде времето и в планините. На обособени места ще има и слаби превалявания, като границата сред дъжд и сняг ще бъде на към 1500 м.н.в. Ще бъде прохладно с сдържан, краткотрайно мощен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се намалят с два-три градуса.

Превалявания от дъжд ще има в доста региони на Балканите, на повече места в северните елементи от полуострова.

През почивните дни ще бъде доста прохладно, с променлива облачност и валежи основно през втория ден, а оптималните температури още веднъж ще се покачат. В понеделник ще стартира захлаждане, първо в Западна България, което във вторник ще обхване цялата страна. Ще има и превалявания, повече през първия ден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР