Захарта стана обществен враг №1 напоследък. Причината е в мястото,

...
Захарта стана обществен враг №1 напоследък. Причината е в мястото,
Коментари Харесай

Вредна ли е захарта – ето какво трябва да знаете

Захарта стана публичен зложелател №1 в последно време. Причината е в мястото, където се съдържа най-често – в мощно модифицирани артикули и питиета. Тя нормално се прибавя по време на обработката към потребни преди този момент храни и ги прави нездравословни. Има и друго неприятно нещо. Добавената захар постоянно се съдържа в храни, от които пълнеете поради нея, само че в това време не ви засищат.

Схващането, че захарта нанася вреди води до пристрастяване може би е измежду най-големите легенди при диетите в съвремието ни. Както знаем, дозата прави отровата, като основно е да я приемате в умерени количества.

Защо прекомерните количества захар са нездравословни за вас?

Знаете ли какво се случва с тялото ви, когато приемете прекалено много захарни храни? Високото равнище на захар може да аргументи съществени увреждания на кръвоносните ви съдове. Може да усетите леко неразположение на момента, на което да не обърнете внимание. Ако обаче това се трансформира в наклонност, организмът ви може да изгуби способността си да употребява дейно инсулина и да се развие хронично инфектиране, да не приказваме за други проблеми. Постоянното приемане на ненужна добавена захар може да докара до редица заболявания като диабет, рак и сърдечни проблеми.

Защо приемът на прекомерно малко захар също не е верен?

Колкото и постоянно да се демонизира захарта, знайте, че се нуждаете от нея, с цел да оцелеете. Всъщност глюкозата е главният източник на гориво за мозъка ни. Ако нямате задоволително в кръвта си, с цел да може всичко в тялото ви да работи  правилно, може да изпитате признаци като несиметричен или интензивен сърдечен темп, трептене, безпокойствие, изпотяване, пребледняване, апетит, нервност, отмалялост, изтръпване на устните, езика или бузите.

Това никога не трявба да ви случи като опрощение да се тъпчете всеки ден с лакомства, само че значи, че не можете да ги премахнете изцяло, като би трябвало да намерите салдото.

Как да направляваме приема на захар?

Захарта се съдържа съвсем на всички места в храните, като има два съществени типа  – естествени захари (в плодовете и зеленчуците) и добавени.

Когато пазарувате, четете етикетите, с цел да установите количеството на захар в продукта, който купувате. Ако тя е съществена съставна част, по-добре изберете нещо друго.

Правете разлика и сред типа сладкиши. Ако хапвате нещо сладко заран, пропуснете десерта при идващото хранене.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР