Загубите за туристическия бранш за март се оценяват на 48

...
Загубите за туристическия бранш за март се оценяват на 48
Коментари Харесай

Туризмът очаква загуби от над 200 милиона лева за три месеца

Загубите за туристическия отрасъл за март се правят оценка на 48 млн. лв.. Прогнозите са, че те ще набъбнат до 205 млн. лева до края на май - през април със 65 млн. лв. и 92 млн. лв. през идващия месец.

" Фаталистични прогнози за развиването на туристическия отрасъл няма. Не сме претърпели естествено злополучие и туристическата инфраструктура не е унищожена. Туристическият отрасъл е подготвен да стартира работа незабавно след изключителното състояние ", съобщи шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов.

Хората от сектора се тормозят, че даже след нормализиране на обстановката бизнесът мъчно ще се възвърне.

В сферата на хотелиерството и ресторантьорството има заети към 500 000 работещи.

Министърът на туризма Николина Ангелкова акцентира, че се обмислят разнообразни разновидности след края на изключителното състояние, като в този момент преди всичко стои въпросът за живота и здравето на хората. Един от тези разновидности е да се оферират ваучери, с цел да може да се презавери провалена отмора в границите на 24 месеца - справедлива и извънредно значима мярка, с цел да може да се запази секторът.

За да могат туроператорите да върнат парите на своите клиенти, би трябвало да си възстановят сумите, които са платили на хотели, самолетни компании, снабдители на услуги, и по този начин става един обаян кръг.

"Ако имаме късен летен сезон, нашите ограничения са към поощряване на вътрешния туризъм. Насочени сме и към съседите, тъй като те могат да дойдат без да летят. Правим всичко допустимо да има българи на нашето Черноморие ", разгласи министърът на туризма Николина Ангелкова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР