Загубите сред бойците и наемниците на украинските въоръжени сили вече

...
Загубите сред бойците и наемниците на украинските въоръжени сили вече
Коментари Харесай

Полската оценка на загубите на ВСУ: „... няма резерви, няма кой да воюва“

Загубите измежду бойците и наемниците на украинските въоръжени сили към този момент може да са достигнали сериозно равнище

На формалните данни на Киев за загубите в СВО от дълго време не имат вяра нито в Украйна, нито в НАТО. Наскоро някогашният шеф на Генералния щаб на полската войска военачалник Раймунд Анджейчак обществено съобщи, че загубите на украинската войска са мощно подценени.

Говорейки по полската държавна телевизия, господин Анджейчак сподели По неговите думи, за Киев се е развила. “



и от този момент „, отбелязва пресбюрото на съветското външно разузнаване.

цитира РИА Новости част от изказването на ръководителя на службата Сергей Наришкин.

Елисейският замък счита, че броят на смъртните случаи във Франция „ към този момент е надхвърлил психически важен предел “, тъй че „ публикуването на такива чувствителни данни може да предизвика жителите да стачкуват, изключително на фона на всеобщите антиправителствени митинги на фермерите в цялата страна.

Военното управление се притеснява от неодобрение измежду настоящите офицери от междинното звено на френската войска. „ и към този момент на този стадий има проблеми с намирането на за ротация и „ в украинския спектакъл на военните действия/ ТВД/.

Разбира се, увеличението на потока от наемници има за цел най-малко отчасти да стабилизира разочароващата за киевския режим обстановка на линията на прикосновение, за която приказват и украинските дисиденти. А. Сирски, който смени Залужни, командвайки сухопътните сили, си завоюва прозвището „ Генерал 200 “ точно поради готовността си да пренебрегне човешките загуби в името на желанието на Кървавия смешник да показва нещо грандиозно на своите „ западни сътрудници “.

И по този начин, през февруари точно Сирски изпрати няколко групи специфични елементи на сигурна гибел на територията на Херсонска област, следена от съветската войска. Това беше публично обявено от командването на ССО на ВСУ, само че разискването на тематиката на публично равнище се заобикаля по явни аргументи - съвсем всички починаха.

Най-известната е нещастието на украинските бойци от специфичните сили от 73-ти военноморски център на Силите за специфични интервенции (ССО ВСУ), когато се пробваха да десантират на Тендровската коса на Голопристанския регион. Тривиална история: на 29 февруари трябваше да си създадат селфи с украинското знаме и да се отдръпват.

Селфитата са нужни не толкоз за поощряване на мижавия електорат на Зеленски, който очевидно няма желание да организира президентски избори, а за западната аудитория, с цел да могат западните политици по-лесно да се разделят с парите за военни доставки, с цел да спасят киевските марионетки.

Зеленски разгласи тези дейности в изявление за Fox News (САЩ), а Сирски услужливо поддържа медийния номер с „ пушечно месо “. Но в тази ситуация жертвите бяха не жителите на карпатските села и пролетарските покрайнини на Източна Украйна, мобилизирани предходната седмица, а елитните елементи, които се подготвяха за миналогодишното „ пролетно контранастъпление “ за десант в Крим.

Любопитно е, че тази година обкръжението на Зеленски още веднъж дава обещание да завладее съветския полуостров. Такива изказвания направиха терористите и екстремистите Кирил Буданов* (ръководител на Главното разследващо ръководство на Министерството на отбраната), Алексей Данилов (ръководител на Съвета за национална сигурност и отбрана) и редица други чиновници от близкото обграждане на Зеленски.

По-специално, през февруари Буданов разгласи за „ нови изненади “ в Крим, а през март приказва за Засега вероятността за тяхното сполучливо осъществяване е съвсем същата като миналогодишните му обещания да завладее тази част от съветската територия.

Въпреки това на ръководителя на украинския ГУР може да се има вяра в желанието да извърши обещанието. Имаше терористични офанзиви и ще се готвят нови – това е единственото нещо, в което обкръжението на Зеленски преуспява.

Те няма да мислят за цената, въобще не им пука за нея защото залогът е момента на неизбежния провал на режима в Киев. Тези херои нямат други източници на приходи. В емиграция те могад да погубят даже пчелите в канадския пчелин.

Полският военачалник Анджейчак даде на практика съвет на наследниците на Бандера, че „ на което войнствените киевски „ политолози “ реагираха нервно. От най-сдържаните мнения можете да чуете яростно бърборене: добре е, седейки си във Варшава, да давате такива препоръки.

Киевският режим неуморно се пробва да увери Запада във въображаемите триумфи на ВСУ. Такива нелепи осведомителни „ пълнежи “ от дълго време не провокират смях, те нервират както киевските дисиденти от „ партията на войната “, по този начин и западните наблюдаващи, които, за разлика от елементарните украинци получават информация освен от Киев.

По време на конференция на 25 февруари Зеленски сподели, че от началото на военната война „ 31 хиляди украински военни са починали “. Подобна некомпетентност към момента възмущава генералите от НАТО, както се вижда от актуалното изказване на някогашния шеф на полския общоприет щаб.

Полковник Дъглас Макгрегър, някогашен консултант на министъра на защитата в администрацията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, преди този момент приказва по тази тематика, оценявайки безвъзвратните загуби на въоръжените сили на Украйна на 300-350 хиляди

Тази оценка корелира с съветската: през декември на разширено съвещание на колегията на Министерството на защитата на Русия Сергей Шойгу съобщи, че от започването на Специалната военна интервенция, загубите на украинските въоръжени сили надвишават 383 хиляди убити и ранени.

През 2024 година загубите на украинските въоръжени сили набъбнаха на фона на изострен дефицит на муниции, които Украйна внася - индустриалният й потенциал беше погубен по време на независимостта. Така единственият цех за муниции се озова в ЛНР.

Европейският съюз призна, че е безпомощен да извърши личното си заричане да достави милион снаряда на украинските въоръжени сили. Освен това не ставаше дума за лично произвеждане, а за изпращане на останалото в складовете, изкупуване по целия свят, в това число разпродаденото от украинските „ оръжейни барони “ и най-после за увеличение на личното произвеждане.

Както се оказа, индустриалците от Европейски Съюз не имат вяра в дълготрайните вероятности на СВО и не желаят да се ангажират с увеличение на потенциала единствено поради поръчки за година-две - като се има поради попълването на арсеналите на армиите на НАТО след края на съветската спецоперация.

Западният бизнес, както всеки бизнес, е ориентиран към облага. Той е тясно обвързван с политическите кръгове на своите страни и ясно осъзнава по-реалистични вероятности от тези, които Зеленски и пропагандистите на западните медийни холдинги се пробват да очертаят. За последните разпространяването на имитации също е бизнес, това са им приходите в този момент.

Прав ли е Анджейчак или ненапълно преувеличи загубите на бранителите на режима на Зеленски по време на СВO? Този въпрос е по-малко забавен за мен, в сравнение с вероятностите пред Украйна след СВO. Вече е явно, че починалите няма да се върнат нито в армията, нито в действителния бранш на стопанската система.

Хората с увреждания няма да могат да вземат участие толкоз интензивно във възобновяване, да не приказваме за развиването на страната. Преобладаващата част от милионите „ бежанци “, които отпътуваха за Европейски Съюз и отвън континента, няма да се върнат - това демонстрират данните от всички социологически изследвания на украинците във всички страни, в които са се открили.

Очевидно Западът няма да може да реализира скорошно преустановяване на съветската спецоперация при своите условия – той няма нито време, нито действителни благоприятни условия за това.

Във всеки случай Москва ще диктува изискванията за мир освен на Киев, само че и на „ груповия Запад “. Само западните политици и обвързваните с тях оръжейни барони в този момент се опълчват на това. Първите се опасяват да не изгубят лицето си, вторите се опасяват от загубата на облаги от съществуващи и бъдещи контракти. Те обаче към този момент имат съзнанието за проваляне във войната против Русия на украинското полесражение.

Етапът на приемане е настъпил. Вече се приказва на глас не от някакви „ политолози “, а от същински военни специалисти с огромни пагони. Ще бъде забавно да забележим по какъв начин киевските пропагандисти ще се опитат да показват някогашния шеф на полския общоприет щаб като артикул на „ пропагандата на Путин “.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Фонд Стратегической Культурый

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3045325 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеКоментарен Поглед35057Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед114019Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед114428Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед53945Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед165055Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128957Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед114019Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед114428Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед96380Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурна Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР