Загубилият кандидат за кмет на община Павел баня Станимир Радевски

...
Загубилият кандидат за кмет на община Павел баня Станимир Радевски
Коментари Харесай

2592 равно ли е на 39 или дежа вю за кметски избори в Павел баня

Загубилият претендент за кмет на община Павел баня Станимир Радевски е подал тъжба в Административен съд Стара Загора срещу решение на Общинската изборна комисия от 28 октомври, с което за победител в локалния избор е разгласен претендентът на Движение за права и свободи Иса Бесоолу . В жалбата се твърди, че резултатите, отразени в протоколите на секционните изборни комисии в общината и оповестеният от Общинската изборна комисия (ОИК) резултат, не отразяват действителната воля на гласоподавателите. Радевски желае от съда да постанови прекъсване на осъществяването на решението.
На локалните избори на 27 октомври Иса Бесоолу завоюва вота в Павел баня за кметското място с поддръжката на 3998 гласа , които съставляват 51,65% от подадените гласове. Станимир Радевски, този път повдигнат от Вътрешна македонска революционна организация, получи 18,17% или за него са дали своят вот 1406 души
Делото по жалбата е планувано за разглеждане в намерено правосъдно съвещание на 11 ноември от 10 часа.
При тази разлика, 2592 гласа , подаването на жалбата наподобява на дежа вю на събитията от преди 4 години. Тогава Иса Бесоолу апелира в Административен съд - Стара Загора, резултатите от балотажа на предходните локални избори. На 1 ноември 2015 година Радевски, подсилен от обединяване от партии (ВМРО - Българско национално придвижване, партия Българска социалдемокрация, АБВ, Реформаторски блок и от ГЕРБ на балотажа) получи 4070 действителни гласа - 50,24%, а Бесоолу получи 4031 гласа. Разликата е единствено 39 гласа
Възниква въпросът от смисъла на подаването на жалбата от Станимир Радевски - с цел да се покаже на съперника в предизборната борба, че може да се апелира решението на ОИК, както се е случило преди 4 години, или в действителност може да се потвърди, че близо 2600 души са били купени или манипулирани?
И по-важният въпрос - къде бяха всички участници в политическия живот на Павел баня , та преди 4 години не схванаха, че Движение за права и свободи все по-сериозно се постанова в общината и единственият отпор е обединяване зад мощна кметска кандидатура, с която да излязат против придвижването, което е ясно, че към този момент настава и в нетрадиционни за него територии? 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР