Загубата на тегло може да бъде трудно начинание. Започвате мотивирани

...
Загубата на тегло може да бъде трудно начинание. Започвате мотивирани
Коментари Харесай

14 етерични масла за отслабване

Загубата на тегло може да бъде мъчно начинание. Започвате стимулирани и изпълнени с положителни планове. Преди да го разберете, сте се провалили с диетата си.

Всичко е въпрос на неизменност, а не магия, тъй че в случай че търсите етерично масло „ знамение ”, посредством което мазнините ще се стопят, ще останете разочаровани. Въпреки това, има някои отлични етерични масла с лечебни свойства, които могат да Ви оказват помощ за ефикасна загуба на тегло.

Как могат есенциалните масла да оказват помощ за намаляване?

Може би се чудите по какъв начин ароматът на нещо може да Ви накара да отслабнете, само че всичко се опира до античното изкуство на ароматерапията.

Рецепторите в човешкия нос могат да поддържат връзка с хипокампа и амигдалата, които са основни области в мозъка, отговарящи за предпазване на страсти и мемоари. Изследванията демонстрират, че молекулите на есенциалните масла подтикват тези области, което на собствен ред въздейства на нашите физически, умствени и прочувствени положения. И от време на време - поддържане на тежестта.

Странични резултати

Етеричните масла са доста мощни и могат да провокират при някои хора алергична реакция. Винаги тествайте ново масло, като намажете малко тест на ръката или крайници.

Ако сте бременна или кърмите, консултирайте се с Вашия доктор, преди да употребявате етерични масла. Същото предписание важи и в случай че приемате някакви медикаменти.

В горната изложба може да видите и 14-те етерични масла за намаляване.

Етерично масло от грейпфрут

Диетата с грейпфрут става известна през 80-те години, само че се е появила през 30-те години на предишния век. Каква е повода тя да е настояща и през днешния ден? Изследванията демонстрират, че етеричните масла в грейпфрута са ефикасни при потискането на апетита, детоксикирането, разтварянето на мазнините и поддържането на добре хидратирано тяло.

Пийте: Добавете 1-2 капки от етерично масло от грейпфрут с лечебни качества в чаша вода и го изпийте незабавно щом станете заран. Този табиет ще Ви помогне да подобрите метаболизма и да изчистите токсините.

Вдишване: Ако имате мощно предпочитание да си хапнете нещо, ароматът на масло от грейпфрут може да направи чудеса, с цел да ви помогне да го преодолеете. Вдишайте непосредствено от бутилката или прибавете няколко капки към памучно тампонче и дишайте надълбоко.

Дифуза: Добавете няколко капки към вашия дифузьор изключително когато усетите изкушението да нахлуете в кухнята.

 Канела

Етерично масло от канела

Проучване от 2013 година демонстрира, че канелата има антимикробни, антипаразитни и антиоксидантни свойства. Понижава равнищата на захар в кръвта и серумния холестерол.

Канеленото масло има капацитет за контролиране на равнищата на кръвната захар и фактора за търпимост на глюкозата в организма. Добавянето на канелено масло към вашата храна може да помогне за закъснение на скоростта, с която глюкозата се освобождава в кръвта.

Пийте: Проучвания сочат, че канелата е безвредна, когато се приема вътрешно, само че е целесъобразно да си купите лечебен клас етерично масло от канела, което е 100% чисто. Добавете 1-2 капки в чаша топла вода с малко мед. Изпивайте го вечер преди лягане.

Вдишване: Направете няколко дълбоки вдишвания непосредствено от бутилката, в случай че желаете да предотвратите преяждане, когато Ви следва богата вечеря, да вземем за пример.

Нанесете локално: Комбинирайте 1-2 капки канелено масло с друго масло като кокосово или масло от жожоба. Нанесете с леки придвижвания на китките и гърдите.

Дифуза: Поставете малко канелено масло във вашия дифузьор, с цел да ароматизирате дома си.

 Масло от джинджифил

Етерично масло от джинджифил

Джинджифилът е мощно противовъзпалително средство, а едно проучване от 2013 година демонстрира, че джинджифиловото масло също има и антиоксидантни свойства. Друго изследване през 2014 година демонстрира, че джинджифилът е бил употребен за надзор над затлъстяването при диета с високо наличие на мазнини и е посочил отлични резултати в това отношение.

Пиене: Джинджифилът може безпроблемно да се приема вътрешно, само че по-добре използвайте лечебното качество на джинджифилово масло, което е по-усвоимо за вътрешна приложимост. Добавете 1-2 капки джинджифилово масло в чаша топла вода и прибавете малко лимонен сок и мед.

Вдишване: Вдишайте непосредствено от бутилката, с цел да получите превъзходен най-хубав резултат.

 Масло от мента

Етерично масло от мента

Маслото от мента е било употребявано в продължение на епохи за лекуване на стомашни болести. То може да повлияе и на невросензорни усещания, с цел да измененията метода, по който усещаме усета и мириса на храната. Това може да помогне за понижаване на апетита за сладки храни и преяждането.

Изследвания, направени през 2008 година, стигат до извода, че участниците, които вдишват ментовото масло на всеки 2 часа, се усещат по-малко гладни и имат по-малко предпочитание за храна, в сравнение с тези, които не са го създали.

Пиене: Напълно безвредно да се приема вътрешно. Ментово масло се прибавя към чаша вода преди хранене. Така признато служи като средство за угнетяване на апетита.

Вдишване: Напоете памучен тампон в няколко капки масло или вдишайте от бутилката.

Дифуза: Добавете няколко капки към вашия дифузер, с цел да повдигнете настроението си и да се борите с глада.

 Етерично масло от лимон

Етерично масло от лимон

Това масло се извлича от лимонова кора и съдържа лекарственото съединяване лимонов. Лимоновото масло е натурален разтворител на мазнини и изследването от 2013 година демонстрира, че когато е било комбинирано масло от грейпфрут подкрепя изгарянето на мазнините в тялото.

Пиене: Смесете 1-2 капки етерично масло от лимон в чаша вода и го изпийте заран – по този начин ще подпомогнете поддържането на храносмилателната си система.

Вдишване: Вдишвайте непосредствено от бутилката или от памучен тампон.

Масаж: Смесете лимоновото масло с друго масло, да вземем за пример кокосово, и масажирайте в областите, където се натрупва целулит.

 Етерично масло от бергамот

Етерично масло от бергамот

Лощото въодушевление и тревогата постоянно могат да допринесат за прочувственото преяждане, което може да Ви накара да се почувствате още по-зле, когато стрелката на кантара покаже по-високи стойности.

Проучване от 2015 година демонстрира, че вдишването на бергамовото масло в продължение на 15 минути може да усили настроението Ви и да понижи стресовия хормон кортизол. Бергамотът съдържа полифеноли, които оказват помощ на тялото да се освободи по натурален метод от мазнините.

Вдишване: Поставете няколко капки масло върху памучен тампон или вдишайте от бутилката.

Добавете го в инхалатор: Поставете няколко капки бергамот в инхалатор. Вдишайте надълбоко, с цел да получите всички изгоди.

 Етерично масло от сандалово дърво

Етерично масло от сандалово дърво

Маслото от сандалово дърво може да помогне да се подтиснат отрицателните усеща и да се реализира успокоение. Това е от изгода, в случай че сте уплашени. Той има прелестен дървесен мирис и натурален лечебен резултат върху лимбичната система на мозъка.

Вдишване: Земният мирис на сандалово дърво може да Ви откъсне от мислите за храна. Поставете няколко капки върху памучен тампон или вдишайте от бутилката.

Нанесете локално: Ако имате неприятен ден, нанесете няколко капки масло от сандалово дърво непосредствено върху китките и глезените, с цел да си помогнете да преодолеете отрицателните усеща, без да се обръщате за помощ към храната.

Дифуза: Добавете няколко капки масло към вашия дифузьор и се отпуснете.

 Лавандула

Лавандулово етерично масло

Изследванията демонстрират, че лавандуловото масло може да спомогне за усмиряване на напрежението и тревогата и да потисне прочувственото хранене. Лавандулата може също по този начин да намали равнищата на кортизол. Ако сте склонни да изпитвате мощни отрицателни страсти, лавандуловото масло може да ви помогне да се освободите от тях.

Вдишване: Разтрийте 2-3 капки лавандулово масло в дланите си и ги задръжте на лицето си или вдишайте непосредствено от бутилката.

Дифуза: За да увеличите чувството за успокоение и релаксация от лавандуловото масло, прибавете няколко капки към вашия дифузьор, с цел да успокоите сетивата си.

 Копър

Етерично масло от копър

Сладкият, само че въпреки всичко земен мирис на семената от копър е многоспектърен. Отлично средство е за възстановяване на храносмилането и угнетяване на апетита. Маслото от копър може също по този начин да помогне за контролиране на съня, което може да усъвършенства енергийните Ви равнища и настроения, които могат да подкрепят Вашата цел за намаляване.

Пиене: Добавете 1-2 капки масло от копър в чаша вода и пийте преди хранене, с цел да предотвратите преяждане.

Нанесете локално: Нанесете капка масло върху всяка китка, с цел да се освободите от желанието за сладкиши.

 Масло от евкалипт

Етерично масло от евкалипт

Евкалиптът е страховит за повишение на силата и понижаване на напрежението. Стресът и тревогата са свързани с преяждането, тъй че, когато сте уплашени, обърнете се към евкалипта.

Вдишване: Направете няколко дълбоки вдишвания от евкалиптно масло непосредствено от бутилката, с цел да усетите възприятие на мира и релаксация.

Добавете го към вашия душ: Сутринта нанесете няколко капки евкалиптово масло върху кожата си, откакто сте си взели душ. Вдишайте надълбоко и се чувствайте освежени и подготвени да посрещнете деня.

 Масло от маслини

Етерично маслинено масло

Това масло е от дърво в Сомалия, Африка и е отлично средство за понижаване на безпокойството и покачване на настроението.

Маслото може да помогне на храносмилането посредством ускорение на скоростта, при която се отделят жлъчните и стомашните сокове. Това може да помогне за загуба на тегло, като повлияе на метаболизма.

Вдишване: Ако се чувствате гладни, направете няколко дълбоки вдишвания от бутилката.

В дифузьор: Добавянето на няколко капки от това масло може да ви помогне да успокоите мозъка си след стресиращ ден, което може да Ви помогне да се преборите и с глада.

 Жасмин

Етерично масло от жасмин

Изследване демонстрира, че миризмата на жасмин е успокояваща като валий! Изследванията също по този начин потвърждават, че маслото от жасмин може да помогне против депресията и да увеличи настроението. Ако се пробвате да контролирате апетита, това масло може да ви помогне да останете мощни.

Вдишване: Вдишвайте жасминовото масло преди хранене, с цел да предотвратите преяждането. Можете също да поставите няколко капки масло върху носна кърпичка и да я поднасяте към носа си от време на време денем.

В дифузер: Опитайте да добавите 2-3 капки жасминово масло и 4-5 капки масло от грейпфрут към вашия дифузьор. Този мирис ще Ви накара да подобрите настроението си.

 Етерично масло от портокал

Портокалово етерично масло

Портокаловото масло може да помогне за ограничение на апетита и съдържа витамин С. Изследване от японския Мей университет сподели, че портокаловото масло оказва помощ на хората да понижат дозата на антидепресантното си лекарство.

Депресията е обвързвана с наддаване на тегло и затлъстяване, само че портокаловото масло може да Ви помогне да се чувствате по-малко изкушени от храната.

Вдишване: Вдишвайте маслото директно преди хранене, с цел да се заредите с позитивни мисли.

Пиене: Добавете 1-2 капки портокалово масло в чаша вода и я изпийте преди хранене.

 Етерично масло от розмарин

Етерично масло от розмарин

Етеричното масло от розмарин е мощно, мощно масло, което има доста повече приложения с изключение на ароматизиране. Доказано е, че розмаринът понижава стресовия хормон кортизол, което може да Ви помогне да държите тежестта си под надзор.

Вдишване: Рано заран в композиция с масло от грейпфрут.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР