Загреб. Хърватският президент Зоран Миланович отмени предвиденото за неделя посещение

...
Загреб. Хърватският президент Зоран Миланович отмени предвиденото за неделя посещение
Коментари Харесай

„МКД“ : Хърватският президент отмени посещението си в Босна и Херцеговина от „съображения за сигурност“

Загреб. Хърватският президент Зоран Миланович анулира плануваното за неделя посещаване в Босна и Херцеговина от " съображения за сигурност ", заяви неговият кабинет, представен от скопското електронно издание „ МКД “ .

Решението за анулация на визитата се основава на оценка на сигурността от способените институции на Хърватия.

„ Президентът Миланович показва страдание, че няма да взе участие в събитието в Лишванската котловина, събитие, значимо за хърватите, и изпраща мощна поддръжка и признателност към уредниците, че резервираха сигурността му “, се споделя в изказването.

Миланович трябваше да участва на честването на 28-ата годишнина от филантропичния ескорт " Белият път към Нова Била и Босна Сребрена ".

Говорейки неотдавна за закононарушенията в района, Миланович сподели, че в Сребреница е осъществен геноцид, само че в този момент би трябвало да се измисли ново име за по-тежки закононарушения.

„ Казвам, че е геноцид, само че тогава за някои по-сериозни закононарушения би трябвало да измислим ново име. Уважавам саможертвата на другите, само че не всичко е същото. Ако всичко е геноцид, тогава би трябвало да измислим друго име за това, което нацистите направиха с евреите през Втората международна война. „ Това е релативизация “, сподели той, наблягайки, че справедливостта е значима за жертвите.

Само дни по-рано Миланович акцентира, че има " разнообразни типове геноцид ".

„ Това е моята позиция като цяло, само че има геноциди и геноциди. „ Има геноцид против евреите, има геноцид в Руанда, има геноцид в Сребреница, едно събитие се дефинира като геноцид, а геноцидът има необятен обсег “, сподели той, което накара някои политици на БиХ да заведат дело до прокуратурата на БиХ поради омаловажаване на закононарушението „ геноцид в Сребреница “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР