Загреб. Бившият министър-председател на Хъратия Ядранка Косор се извини на

...
Загреб. Бившият министър-председател на Хъратия Ядранка Косор се извини на
Коментари Харесай

Al Jazeera : Бивш премиер на Хърватия се извини за думите на Колинда Грабар-Китарович

Загреб. Бившият министър-председател на Хъратия Ядранка Косор се извини на Босна и Херцеговина и жителите й поради изказването на президента Колинда Грабар-Китарович, че „ войнстващият ислям господства “ в страната, предава Al Jazeera в балканската си редакция.
„ Извинения за прилежаща и другарска Босна и Херцеговина. За всичките й народи ”, написа Косор в обществената мрежа „ Туитър “. Въпреки че тя не загатна категорично какво тъкмо засяга, реакцията й бе предшествано точно от изказване на хърватския президент, че Босна и Херцеговина е нестабилна страна под контрола на войнстващия ислям.
Думите на Грабар-Китарович бяха изречени в границите на визитата й в Израел, където се срещна с сътрудника си Риувен Ривин. Хърватският президент акцентира, че страната й страда от мигрантския напор. Въпреки че съвсем всички настояват, че са сирийски бежанци, те са най-вече африкански или пакистански мигранти, които се пробват да пробият границата от Босна и Херцеговина, която, по думите на Грабар-Китарович, е „ доста нестабилна и е завладяна по някакъв метод от хора, свързани с Иран и терористични организации “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР