Загледах се днес през прозореца на фитнеса…. А там ,

...
Загледах се днес през прозореца на фитнеса…. А там ,
Коментари Харесай

Животът е кратък!Ценете хората до вас! На никого не му е обещано, че ще е жив и утре!

Загледах се през днешния ден през прозореца на фитнеса…. А там, през него все се виждат едни и същ- тъмно студени сиви плочи (централните гробища)…..
Но през днешния ден както си поглеждах по табиет, с изключение на мрачното време като че ли окото ми съзря нещо по различно…. Загледах сe по деликатно и там, измежду нищото, видях нея! Едно младо девойче, което на пръв взор, когато я види човек би си помислил:
-Е, то това е детe, какво е видяла от живота?

Но май не беше по този начин …. тя вървеше постепенно, с наведена глава и карамфил в рака ….
Огледах се небрежно и не съзрях прясна земя, нито нов гроб. Не след дълго въпросното младо момиче в остарялото гробище просто спря до един гроб, погледна го, поклони се, остави цветето,след това погледна земята и просто седна….. Явно не й пукаше,че това е пръст, че ще се изцапа и,че въпреки всичко против входа на гробищата се намира “Гранд мол Варна ” и,че там може да я види някой прочут …..

Седеше си с наведена глава, и единствено понякога помръдваше, с цел да си махне сълзите от лицето…но не, не спираха……
Гроба не беше нов, даже изобщо …. видях единствено,че на плочата има три снимки….
Нямам визия каква неволя беше се случила на това семейство….. Само замръзнах от обстоятелството, че малко по-късно когато заваля дъжд момичето даже не помръдна от мястото си ….. валя, валя … всичко се намокри, само че тя просто си седеше и си плачеше, като че ли беше изключила околния свят….

По едно време надигна глава и ме погледна, видя по какъв начин я виждам от прозореца ….
И просто отново наведе глава…..След още няколко минути под дъжда тя стана, погали паметната плоча и потегли по пътечката постепенно, само че самоуверено напред….

Приятели, ценете хората до вас! Ценете фамилията си! Ценете приятелите си!
На никого не му е дадено,че ще е жив и на следващия ден!
А ние постоянно избираме да се оплакваме и ядосваме от хората до нас….. Но рядко се замисляме какво би било в случай че повече нямаме опцията да ги забележим!Живота е подло нещо! Никой не го е победил!

Обичайте и ценете това, което имате и притежавате, до момента в който то е с вас, тъй като след това когато го загубите, тогава и да осъзнаете какъв брой е било скъпо и какъв брой ви липсва, то постоянно просто е прекомерно късно!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР