Загинали са всичките шест души на борда на австралийския хидроплан,

...
Загинали са всичките шест души на борда на австралийския хидроплан,
Коментари Харесай

Трагедия! Всичките шестима души на хидроплана в Сидни са загинали

Загинали са всичките шест души на борда на австралийския хидроплан, който се разруши и падна при неизяснени към този момент условия в дълбоки води в река Хоксбъри северно от Сидни през днешния ден, в навечерието на Нова година, съобщи Ройтерс, осведоми Пик.

Петимата туристи били на обичаен предновогодишен обяд в един от екзотичните заведения за хранене край реката в залива Ерусалим на 40 км северно от най-големия град на Австралия, където парчета от самолета и разлято гориво бяха открити на водната повърхнина. Дълбочината на това място е забележителна и самолетът не се вижда от повърхността. Шестият е водачът.

Спасителни екипи дойдоха на мястото на злополуката и започнаха гмуркания към самолета, легнал на дъното, и изваждаха едно по едно телата на починалите. От полицията споделиха, че е прекомерно рано да се гадае за повода за злополуката. Не се оповестява нищо и за самоличността на петимата пасажери.

В момента се организират диалози с няколко очевидци, които били в лодките си в реката, която е многолюден воден път, изключително в предновогодишните дни. Според няколко австралийски медии четири от жертвите са английски жители, въпреки че това към този момент не е доказано от полицията.

Външното министерство в Лондон заяви, че е в непрекъснат контакт с локалните управляващи в Сидни и е в подготвеност да даде консулско подпомагане. Полети с хидроплани от пристанището на Сидни до заведенията за хранене край река Хоксбъри са известни измежду туристите и имат към този момент 80-годишна история, отбелязва ДПА.

Самолетът, който катастрофира, е благосъстоятелност на компанията " Сидни Сийплейнс ". От услугите за развлекателни полети с тази компания по този известен маршрут са се употребили и звезди, като американския софтуерен магнат Бил Гейтс и редица кино и поп звезди. Изпълнителният шеф на компанията Аарон Шоу сподели по националната телевизия Ей Би Си, че водачът прибирал другарската компания от новогодишен обяд в един от заведенията за хранене на реката към Сидни, когато самолетът се разрушил към 15:15 ч локално време през днешния ден.

Австралийската организация за транспортна сигурност съобщи, че стартира следствие на злополуката и прикани възможни очевидци да се явят пред управляващите за показания. Местен полицейски началник сподели пред кореспонденти, че следва подробен оглед на самолета, с цел да се реши по кое време той може да бъде вдигнат от дъното. Той добави, че следователите са по отношение на компанията оператор на полета за идентифициране на жертвите, и техните фамилии ще бъдат известени, преди имената им да бъдат обществено оповестени.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР