Загадките на света продължават да ни изумяват. Има такива, които

...
Загадките на света продължават да ни изумяват. Има такива, които
Коментари Харесай

Четири от най-големите световни загадки, които до ден днешен остават неразгадани

Загадките на света не престават да ни изумяват. Има такива, които сякаш вечно ще останат без отговор. Светът ни е необхватен и прелестен. Макар все по-често да обръщаме взор към Вселената, на Земята има още цялостен куп неразкрити секрети. И може би ще ни трябват най-малко няколко живота, с цел да се доближим единствено с една крачка до разкриването им, пише sanovnik.bg.

За някои от международните загадки се водят разногласия от години. Теориите и догатките към тях се множат всеки момент, само че никоя от тях не ги изяснява изцяло.

Вижте кои са няколко от най-неразбираемите международни загадки, които и до през днешния ден не са намерили своя логически отговор, написа Блиц.

1. Мумиите от Сан Бернардо



Колумбийският град Сан Бернардо изумява с тайните си. През 1957 година месното гробище е наводнено. При преместването на останките служащите откриват, че всички те са изцяло непокътнати и няма никакви следи от разложение. Те свидетелстват пред управляващите, че телата са мумифицирани по някакъв натурален, непонятен метод. Дори облеклата са в положително положение.

Едната доктрина за това е, че локалните са имали специфична диета. Другата упреква надморската височина на региона. Дори някоя от тях да е вярна обаче, няма пояснение за какво и облеклата на заровените са се запазили толкоз добре. Сан Бернардо е единственият град в региона, в който има мумифицирани тела. След откритието мумиите са изложени в музей. Не са взети никакви ограничения за запазването им, а те и до през днешния ден са непокътнати от времето.

2. Ръкописът Сибиу



През 1961 година се открива документ, наименуван Ръкописът Сибиу. Създаден през 1500-те години, той се състои от 450 страници. В него са разказани механически спецификации по отношение на артилерията, балистиката и многостепенните ракети.

В текста с детайлности се приказва за изстрелване на ракета пред хиляди очевидци в град Сибиу през 1555 година. Авторът му е Конрад Хаас. Мъжът е описал скици на ракетите, направени по негов дизайн. В него той разказва и концепциите си за модерни галактически кораби, ракетно гориво и делта крила. Никой не може да изясни по какъв начин по този начин някой е писал за ракети и галактически кораби преди стотици години.

3. Изгубеният град в Калахари



Уилям Хънт, прочут с псевдонима Джилермо Фарини, през ноември 1885 година приказва за тайнствен град, на който се натъкнал в пустинята Калахари. През 1886 година той разказва мистериозните скални формирания, край които имало руини на античен град, в книгата си.

В идващите няколко години са извършени няколко експедиции, които не откриват нищо на описаното място. Така мистерията последователно се трансформира в мит. Търсенето е обновено през 2016 година. Този път обаче са открити скални формирания, които съвпадали с описанието на Хънт. За момента не се знае дали те имат нещо общо с от дълго време загубен античен град.  

4. Витите стълби в сватбения параклис Лорето в Санта Фе 



В края на 1870-те години, малко преди постройката да е изцяло приключена, архитектът на параклиса в Санта Фе умира ненадейно. След като преглеждат проектите, строителите виждат, че няма планувано стълбище, което да води до таванското помещение, където щял да стои хорът. И защото общоприетоо стълбище нямало по какъв начин да бъде построено, тъй като параклисът бил прекомерно невисок, строителите се зачудили какво да подхващат.

Монахините стартират да се молят на Св. Йосиф Обручник в продължение на 9 дни. В деветия ден на вратата на параклиса се появява чудноват мъж. Той споделя на монахините, че ще може да построи стълбище, само че единствено в случай че му обезпечат цялостно успокоение и не го безпокоят, до момента в който не го приключи. За задачата той заречен да употребява единствено материалите, които носи със себе си. Те се съгласяват и мъжът работи в усамотение 3 месеца.

Стълбището е извито, високо 6.7 метра и красиво. Има обаче нещо необичайно – то няма нито гвоздеи, нито колона, която да поддържа тежестта. Монахините били безапелационни, че няма да издържи хората, които се изкачват по него. Стълбището обаче учудващо се оказва доста крепко. Никой не знае кой е мъжът, построил стълбището. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР