Загадка на деня: Кой е вицепремиерът, който ни спря газа

...
Загадка на деня: Кой е вицепремиерът, който ни спря газа
Коментари Харесай

Добрев взе на подбив Василев: Лапаше от посредници, докато бе на власт, сега иска руски газ

Загадка на деня: Кой е вицепремиерът, който ни спря газа от Газпром, лапа комисиони от медиатори до момента в който беше на власт, а в този момент ни поучава да върнем съветския, на ниска цена газ?

Това написа във Facebook някогашният енергиен министър Делян Добрев във връзка новата позиция на Асен Василев, изразена през днешния ден: Руски газ? за какво не-ако е по-евтин!

Припомняме - преди два дни Добрев сподели фактури за заплащания от „ Булгаргаз “ на посреднически компании.
„ Асен Василев от „ Продължаваме Промяната “ сподели, че не е виждал документи, че се купува газ от медиатори, единствено че има фактури “, уточни Добрев. По думите му в действителност тези компании купуват от „ Газпром “ и продават на „ Булгаргаз “, само че с 30 % по-висока цена.
Единият медиатор е компанията, от която идва сегашният шеф на „ Булгаргаз “, добави Добрев. Според него частната компания си е назначила шеф на държавното дружество и за последните три месеца е осъществя най-сериозните покупко-продажби с газ.

Има и фактури, че Булгаргаз “ е купувала от съветския медиатор на „ Газпром “, както и от гръцкия сътрудник на съветската компания, добави Добрев.

Той разясни, че за последните три месеца страната ни е купила газ за към 630 милиона евро, като медиаторите са получили 200 милиона евро.

„ Двата танкера с американски газ, които дойдоха, бяха продадени в Гърция и Турция, у нас няма фактура от снабдител на американски газ “, сподели Добрев.

Той акцентира, че като изключим азерския, 100 % от останалия газ у нас е съветски: „ В страната ни не е пристигнала нито една молекула американски газ “.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР