Заем в размер на 100 млн. лв., се готвят да

...
Заем в размер на 100 млн. лв., се готвят да
Коментари Харесай

Борис Бонев: ГЕРБ иска да изтегли заем от 100 млн. лв. за ремонт на тротоарите в София

" Заем в размер на 100 млн. лева, се готвят да изтеглят ръководещите София, за ремонт на тротоари, без никакви справедливи критерии и гаранции за качествено осъществяване. Други 20 милиона пък ще дойдат от бюджета на общината. " Това обявиха от сдружението " Спаси София ".

От " Спаси София " желаеха предлагането да бъде допълнено, тъй че да се подсигурява качествено осъществяване, ориентиране на вложенията към най-нуждаещите се квартали и оптимални изгоди за столичани.

Според сдружението ръководещите не са показали лист на улиците, които ще се ремонтират, нито са изработили справедливи критерии за вложение на средствата там, където са най-необходими. Борис Бонев съобщи, че тротоарите в столицата имат потребност от ремонт, само че ГЕРБ към този момент 15 години оферират още от същото. Той бе безапелационен, че е неприемливо да се налеят 120 млн. лева без никакви критерии за качество на материалите и метода на осъществяване на ремонтите.

Като главен проблем Борис Бонев дефинира фактът, че единствено 20% от средствата ще бъдат дадени на регионите, а голямата част - 80% от общата сума ще се харчи централно, от Столичната община . По думите му Йорданка Фандъкова и зам.-кметовете нямат желание да влизат в кварталите, щом желаят те еднолично да вземат решение къде ще отидат парите.

От Спаси София оферират да се извършат промени в отчета, с цел да се подсигурява качествено осъществяване и оптимални изгоди за столичани.

От Спаси София приканват съветниците на Демократична България, които единствени поддържат недомисления отчет на ГЕРБ, да премислят позицията си и да застанат зад въвеждането на механизми и критерии, гарантиращи качество и оптималната изгода за жителите.

Коментар по тематиката направи и кмета на столичния регион " Средец " Трайко Трайков в своя фейсбук профил. Според него целта е верен. Трайков добави, че и преди е предложил сходен ударен метод по тематиката.

Критериите са брой поданици по сегашен адрес и повърхност на тротоарите, което е обективно, само че малко в ущърб на централната градска част, където доста повече хора употребяват тротоарите, а това не е взето поради, сподели още Трайков.
 Фандъкова да си хвърли оставката, желаеха от „ Спаси София “
Фандъкова да си хвърли оставката, желаеха от „ Спаси София “

Те демонстрират заплатите на общинските транспортни шефове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР