Заедно ще успеят отново - под това заглавие унгарският премиер

...
Заедно ще успеят отново - под това заглавие унгарският премиер
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Заедно ще успеят отново

" Заедно ще съумеят още веднъж " - под това заглавие унгарският министър председател Виктор Орбан разгласява есе във връзка началото на новия политически сезон в националния проправителствен всекидневник „ Мадяр Немзет “ или Унгарска нация.

В него Орбан продължава с опълчването сред християндемократи и либерали, обрисува страните от Европейския съюз, чиито държавни управления са на прав път, измежду тях и българското, афишира, че централноевропейските страни ще вървят по пътя на икономическата полза, когато става въпрос за европейски политики, и поддържа Тръмп в борбата за втори мандат.

Няма Бъйле Тушнад, има ковид - по този начин стартира есето на Виктор Орбан. Бъйле Тушнад е град в румънските Карпати, обитаем най-вече с унгарско малцинство, където през 2014-та година унгарският министър председател очерта визията си за нелиберална народна власт и стартира борбата против наричания от него брюкселски хайлайф. Битката ни за интелектуален суверенитет и независимост, която стартира от Бъйле Тушнад преди години, постепенно стартира да дава плодове, написа Орбан и нападна Западна Европа със същите думи, които изрече и на 20 август - националния празник на Унгария.

" Западна Европа съобщи това, което стои зад многовековното ѝ великолепие и триумф, съобщи духовната дълбочина на живота, щастието от брака и децата и националните култури. Отказа се от християнска Европа и вместо това опитва с безверен космос, фамилии с цветовете на дъгата, миграцията и отворените общества ", показва Орбан.

До 2050-та година без Русия, 20% от европейското население ще бъде мюсюлманско, предизвестява Орбан и предвижда, че доникъде на века ще разчитаме на мюсюлманското болшинство в огромните градове.

Унгарският министър председател дефинира като основни президентските избори в Съединените щати и предвижда, че вотът ще реши борбата на интернационалния демократичен хайлайф против християнконсерваторите. " Познаваме американските демократични държавни управления и техния честен империализъм ", написа Орбан.

Полското държавно управление остава, десните се стабилизираха в Хърватия и Сърбия, словенците са по същия път, Словакия с новото държавно управление не напусна Вишеградската четворка, а възможностите за оцеляване на държавното управление на България и на премиера, не са неприятни, Нидерландия припомня доста на Англия в интервала преди референдума за Брекзит - по този начин Орбан обрисува картината на Европа.

Той акцентира, че Евросъюзът би трябвало да върви по пътя на търсене на взаимни отстъпки. За всичко това има шансове, в случай че отдръпването на Ангела Меркел в Германия се осъществя със трус със мощ под 4 по Рихтер, споделя Орбан.

Есето приключва с апел да се стегнат редиците за решаваща борба на парламентарните избори в Унгария през 2022-ра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР