Заедно с телекомите ще ускори изграждането на инфраструктура5G мрежите вече

...
Заедно с телекомите ще ускори изграждането на инфраструктура5G мрежите вече
Коментари Харесай

Правителството на Унгария ще се ангажира пряко с 5G

Заедно с телекомите ще форсира построяването на инфраструктура

5G мрежите към този момент са в проектите на множеството телекоми по света, само че и държавните управления ще имат значима роля (снимка: CCO Public Domain)

Унгарското държавно управление ще би трябвало да играе някаква роля в построяването на 5G мрежата в съдействие с доставчиците на услуги, съобщи министърът на нововъведенията и технологиите Ласло Палкович , представен от Ройтерс.
още по тематиката
Ангажиментът на държавното управление е нужен, с цел да се форсира построяването на инфраструктурата за новите мрежи от пето потомство, излиза наяве от думите на министър Палкович.

„ Държавата би трябвало да играе някаква роля в построяването на 5G мрежова инфраструктура, в противоположен случай то може да се забави ”, акцентира министърът на конференция във вторник.

Ласло Палкович счита, че в случай че държавното управление координира дейностите си с доставчиците на услуги, построяването на инфраструктурата за мрежи от пето потомство ще бъде по-бързо.

5G към този момент е в проектите на множеството телекоми по света. Водещите оператори у нас също се приготвят за внедряване на мрежите от пето потомство, като чакат от страната в най-скоро време да провежда процедура за разпределение на спектъра.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР