Заедно с Apple Original Films, фестивалът в Кан потвърждава, че

...
Заедно с Apple Original Films, фестивалът в Кан потвърждава, че
Коментари Харесай

Killers of the Flower Moon на Скорсезе с премиера в Кан

Заедно с Apple Original Films, фестивалът в Кан удостоверява, че Мартин Скорсезе ще показа на международна премиера Killers of the Flower Moon, новия си игрален филм. Събитието ще означи завръщането на режисьора в формалната селекция за първи път след представянето на " След часовете " през 1986 година

Фестивалът в Кан има удоволствието да посрещне Мартин Скорсезе през май  на Кроазет, дружно с Леонардо ди Каприо, Робърт де Ниро, Лили Гладстон, Джеси Племънс, Кара Джейд Майерс, ДжаНей Колинс, Джилиан Дион, Танту Кардинал, както и спомагателни артисти и членове на екипа на кино лентата.

Филмът ще бъде прожектиран в събота, 20 май, в Grand Théâtre Lumière.

Действието в " Убийци на цветната луна ", основан на бестселъра на Дейвид Гран и написан за екрана от Ерик Рот и Мартин Скорсезе, се развива през 20-те години на ХХ век в Оклахома и разказва серийните убийства на членове на богатата на нефт нация Осейдж - поредност от брутални закононарушения, станали известни като " Царството на терора ".

Режисьор, сценарист, артист и продуцент, Мартин Скорсезе е посветил живота си на киното и фестивалът в Кан е бил до него неведнъж. През 1976 година той получава " Златна палма " за кино лентата " Шофьор на такси ". Впоследствие постоянно се завръща в формалната селекция и 10 години след триумфа на " Шофьор на такси " печели премията за най-хубав режисьор за " След часовете ".

През 1998 година е ръководител на журито, което връчва " Златната палма " на гръцкия режисьор Тео Ангелопулос за кино лентата " Вечност и един ден ". Четири години по-късно ръководи журито за премията Cinéfondation и за късометражни филми дружно с иранския режисьор Абас Киаростами.

От 1990 година Мартин Скорсезе управлява Филмовата фондация - организация, отдадена на отбраната и съхраняването на международната кино история. В това си качество той е представял голям брой филми на фестивала Cannes Classics.

Фестивалът в Кан чака с неспокойствие да посрещне Мартин Скорсезе и членовете на екипа на " Убийци на цветна луна " на аления килим, който към този момент дава обещание да бъде запаметяващ се.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР