Задушените зеленчуци стават много вкусни и запазват голямо количество от

...
Задушените зеленчуци стават много вкусни и запазват голямо количество от
Коментари Харесай

Как да задушим зеленчуци

Задушените зеленчуци стават доста вкусни и резервират огромно количество от витамините си. Топлинната обработка с малко течност на слаб огън резервира и аромата на зеленчуците.

Задушаването се прави под похлупак с малко лой, а течността може да е както вода, по този начин и бульон. Преди задушаване зеленчуците може да се запържат.

Различните зеленчуци се задушават за друг интервал от време. Те се задушават на муден огън, с цел да стане усетът на ястието по-наситен.

Броколите се задушават за към 10 минути, с цел да запазят красивия си тъмнозелен цвят. Тиквичките се задушават към двадесет минути.

 Как да задушим зеленчуци

Ситно нарязаните тиквички се задушават десетина минути. Зелето се задушава двадесет и пет минути. Брюкселското зеле се задушава 10 минути.

Карфиолът се задушава към петнадесет минути, като преди приготвянето би трябвало да се раздели на съцветия. Картофите се задушават тридесет и пет минути.

Картофите, нарязани на доста дребни кубчета, се задушават за двадесет минути. Морковите се задушават за двадесет и пет минути.

Червеното цвекло се задушава за към четиридесет минути, а зелените аспержи се задушават за осем минути. Белите аспержи се задушават петнадесет минути.

Спанакът се задушава шест минути, а грахът се задушава повече от час. Царевицата се задушава за половин час, бобът се задушава един час, в случай че преди този момент е бил наквасен за дванадесет часа във вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР