Задграничните дестинации, най-популярни сред руснаците за покупка на жилище, имат

...
Задграничните дестинации, най-популярни сред руснаците за покупка на жилище, имат
Коментари Харесай

Новите най-популярни за руснаците задгранични дестинации за покупка на жилище

Задграничните дестинации, най-популярни измежду руснаците за покупка на жилище, имат смяна през изтеклата 2023 година. Тайланд стана към този момент най-привлекателен за руснаците, искащи да закупят жилище в чужбина. Страните, които са най-популярни измежду съветските купувачи на недвижими парцели, бяха посочени от специалисти от капиталовата компания Edeluxe. Проучването е разполагаем на Лента.ру.

Търсенето от съветски жители на жилища в Тайланд през 2023 година се е нараснало с 11%.Нарастването се следи на фона на битката на курорта Пукет за правото да бъде хазаин на Световното ревю ЕКСПО през 2028 година, изясняват специалисти.
 Турция към този момент не е най-предпочитана за покупка на парцели от руснаците - кои са новите
Турция към този момент не е най-предпочитана за покупка на парцели от руснаците - кои са новите " звездни " дестинации

На какво се дължи преориентацията към други страни

В други до неотдавна известни райони в света, търсенето на жилища от руснаци е намаляло през 2023 година. По-конкретно, през 2023 година по отношение на 2022 година, търсенето на жилища в Кипър има спад с 46 на 100, в Гърция - с 44 на 100, а за Грузия спадът е с 43 на 100.

Най-голяма обаче е загубата на интерес към страната любимец за покупка на парцели от руснаци до преди година - Турция, където търсенето през предходната година се е сринало - с 69 на 100.

По брой покупко-продажби обаче Анкара остава водач в класацията на предпочитаните места за закупуване на задгранични недвижими парцели.През 2022 година всеки втори искащ да закупи жилище отвън Русия, е търсил имот(и)в Турция.
 Снимка 360517
Източник:

А в този момент в челната десетка влизат още: Обединените арабски емирства (ОАЕ), Индонезия, Кипър, Унгария, Гърция, Испания и Грузия.

Като цяло ползата на руснаците към сключването на покупко-продажби за недвижими парцели в чужбина на годишна база е понижен с внушителните 57%.

Основен претекст за такива покупки е търсенето на различно " леговище " при положение на наложително пренасяне или опцията за приемане на втори паспорт или позволение за престояване в съответната страна.
 Инвестициите в недвижими парцели в Русия доближиха исторически връх
Инвестициите в недвижими парцели в Русия доближиха исторически връх

Най-голямо е покачването за 9-те месеца при комерсиалните парцели

Други аргументи за търсене на жилище в чужбина са, че съветските вложители, които имат парцели в Русия, се стремят да понижат рисковете и да влагат и в задгранични жилища. Не би трябвало да се не помни, че също така такива недвижими парцели за мнозина са източник на въздържан приход.

През юли предходната година анализатори на Intermark Real Estate дефинираха ОАЕ за най-популярния задграничен пазар на недвижими парцели измежду руснаците за първата половина на 2023 година За първото полугодие на 2023-а, търсенето за закупуване на жилища там показваше растеж от 36 %. Сред аргументите за този висок интерес на руснаците по-специално към Дубай, тогава бяха посочени удобното данъчно облагане, устойчивият стопански напредък и неутралността по политически въпроси.
 Колекционерските парцели в Москва - рядко срещани и доста скъпи
Колекционерските парцели в Москва - рядко срещани и доста скъпи

Какви са внушителните им цени
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР