Задавали ли са ви някога въпроса: Какви са вашите силни

...
Задавали ли са ви някога въпроса: Какви са вашите силни
Коментари Харесай

Най-трудният въпрос на всяко интервю за работа

Задавали ли са ви в миналото въпроса: „ Какви са вашите мощни и слаби страни? “. Ако отговорът е „ да “, то най-вероятно сте забелязали, че това е моментът, в който сърцето ви стартира да бие учестено и главата ви стартира да се замайва.

Как да кажете това, в което не сте добър, без да изглеждате некомпетентни и неподготвени, и да споделите нещата, в които сте положителни, без да изглеждате арогантни и самонадеяни? Това е много сложна задача.

Има една формула, която може да ви помогне да се справите чудесно с този въпрос: подчертайте вашите позитивни качества и умения, които са потребни за работата, за която кандидатствате, и минимизирайте, само че не прикривайте, негативите.

Да си представим, че имаме двама претенденти, които ще назовем Франсин и Уилям, борещи се за позицията управител обслужване на клиенти. Както постоянно, един от въпросите на изявлението за работа ще бъде обвързван с техните мощни и слаби страни.

Първа е Франсин, която дава отговор: „ Силата ми е в това, че работя крепко. Като уязвимост мога да дефинира това, че се стресирам и паникьосвам, когато пропусна краен период, поради непозната неточност. “

Този отговор е много клиширан и неоснователен. Повечето хора биха определили себе си като усърдни служащи. Също по този начин, слабата страна на Франсин механически видяно не е нейна уязвимост, тъй като тя трансферира топката на някой различен, който не се показва добре.  

Следва Уилям, който споделя: „ Наистина не мога да се сетя за характерна уязвимост. Може би бих могъл да бъда по-концентриран. Силната ми страна е това, че знам по какъв начин да се оправям с хората. Като цяло съм много спокоен и нормално не се нервирам елементарно. “  

Този отговор стартира с отричане и продължава с неразбираеми изрази и думи като „ може би “ и „ нормално “. Отговорът на Уилям несъмнено няма да завоюва благосклонностите на интервюиращия.

И по този начин, какъв е най-хубавият метод да отговорите на този толкоз постоянно срещан въпрос?
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР