Задава се абсолютна революция около регионалния футбол в Източна Европа,

...
Задава се абсолютна революция около регионалния футбол в Източна Европа,
Коментари Харесай

Ново 20: Задава се балканска Суперлига

Задава се безспорна гражданска война към районния футбол в Източна Европа, откакто европейската футболна централа (УЕФА) даже е дала своето утвърждение, откакто са извършени диалози и начални разбори. Президентът на Ференцварош – Габор Кубатов, призна, че е покрай реализирането на концепцията на местна футболна лига за тимовете от Източна и част от Централна Европа.

Важният човек в именития маджарски клуб и вицепрезидент на ръководещата партия в Унгария – Фидес, приказва необятно за своята концепция, към която даже причисли българския първенец Лудогорец Разград. Кубатов разяснява пред Infostart за смисъла на спорта в цялото общество на изток и сподели по какъв начин му е хрумнала концепцията за районна футболна лига. Той призна, че е последовател на този вид, искайки тимовете от Източна Европа да са надалеч по-конкурентни на тези от Западна Европа, като отборите от тази част на Стария континент ще могат по този метод да генерират стабилен финансов доход на годишна база.

„ Мислим и приказваме за този вид от години насам. Ние в Унгария сме дребен пазар, откакто имаме население от 10 милиона души. Водещите отбори в Европа имат бюджети от милиарди евро. Във Ференцварош разполагаме с към 50 милиона евро годишно, само че имайте поради, че това е нашият безспорен предел. Причината за това е, че можем да докараме спонсори, които могат да популяризират себе си пред най-много 10 милиона индивида. Телевизионните права в тази част на Европа също са локализирани единствено към локалния пазар. Всяка страна на Балканите има тези проблеми – Чехия, Словакия, България и Румъния включително. Пазарът ни просто е по-малък. Нуждаем се от по-големи решения, а това може да стане само със основаването на местна Суперлига “, сподели Кубатов пред медията.

„ Отборите ще продължат да играят в локалните си шампионати, само че ще се състезават за този трофей. Ако играят в нея тимове като Цървена звезда, Динамо Загреб, Лудогорец, Стяуа, Слован Братислава и сходни, то тогава зрелището ще бъде обезпечено. Евентуално ще успеем да разпространяваме играта още повече в тази част на света и ще се получат в действителност страхотни мачове. Това е най-важното, с цел да може да има повече рекламодатели. Генерално, концепцията е да създадем тази лига и най-хубавите тимове да играят в плейофи в нея. Не желаеме да скапваме местнтие шампионати, защото те са извънредно значими. Тогава може да се усъвършенства качеството във всяко едно състезание. Трансферният пазар ще се усили фрапантно, защото всички ще гледат високопрофилни футболни срещи “, проучва още Кубатов.

„ Унгарската футболна асоциация е в непрекъснат контакт с УЕФА по тематиката и имаме нейната поддръжка, което е положителната вест. Шандор Кани е един от значимите хора в организацията и той е замесен в целия развой. Много е значим разговорът с останалите футболни асоциации на Балканите и дали те схващат значимостта за реализацията на цялото това нещо. Ние ще подемем самодейността през идващите месеци и ще обособим работна група, която може да помогне за реализирането на цялата тази концепция. Изненадах се, че УЕФА отхвърли тази концепция преди повече от 10 години, само че самият факт, че тя продължава да „ тлее “, ясно демонстрира, че тя има потребност от своето основаване. Това не важи единствено за страните към нас, а също по този начин и за страните от Бенелюкса, Шотландия, Ирландия. Там има шампионати, където би трябвало да се играят по-качествени срещи и би било добре да се разшири пазара “, продължи разбора си той.

„ Има сериозен % от хората, които идват на стадиона доста разочаровани. Хора, на които не всичко в живота им върви, или в фамилията, или в работата, или някой ги е измамил. Това представление ще има голямо въздействие върху обществото. Футболът е спорт, в който можеш да намериш положителните образци. Феновете на Ференцварош непрекъснато споделят - „ Винаги се бори и в никакъв случай не се предавай “. Колко хубаво би било, в случай че животът беше елементарен “, приключи по тематиката Кубатов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР