Задържаният тази седмица германски двоен агент може да е споделил

...
Задържаният тази седмица германски двоен агент може да е споделил
Коментари Харесай

Задържаният шпионин на Кремъл имал достъп до тайни на САЩ?

Задържаният тази седмица немски двоен сътрудник може да е споделил с руснаците поверителни данни от разузнаването на Съединени американски щати, оповестиха немски медии.

Карстен Л., старши шпионин във Федералната разследваща работа (BND), е бил задържан в сряда по съмнение в шпионаж в интерес на Русия.

Офицерът е имал достъп до разследващи данни, споделяни от Агенцията за национална сигурност на Съединени американски щати (NSA), английската организация за разузнаване, сигурност и киберсигурност GCHQ и други партньорски организации, заяви Focus Online.

Офицерът от BND е бил експерт по разбор на данни, получени посредством наблюдаване на връзките по целия свят, и заради тази си роля е имал достъп до разследваща информация, споделена от съдружниците, се споделя в публикацията.

Разследващите са били загрижени, че разузнавачът на BND може да е споделил тази сензитивна информация и с руснаците, твърди изданието.

В изказване от четвъртък Федералната прокуратура на Германия съобщи, че Карстен Л. е предал на съветска разследваща работа " държавни секрети ", които е получил по време на професионалната си активност.

В четвъртък той беше изправен пред съдия-следовател във Федералния съд, който разпореди предварителното задържане на обвинения по обвинявания в " държавна измяна ".

Отношенията на Германия с Русия бяха обтегнати поради войната в Украйна, като Берлин упрекна Москва в " империализъм " и " военни закононарушения ", спря съдействието с съветските държавни органи и одобри строги стопански наказания.

През последните месеци немските управляващи организираха няколко следствия против хипотетични съветски шпиони и информатори и експулсираха десетки съветски дипломати, обвинявайки ги в осъществяване на секрети действия за дестабилизиране на демократичната система.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР