Задържаният барикадирал се мъж в столичния кв. Люлин 6″ снощи

...
Задържаният барикадирал се мъж в столичния кв. Люлин 6″ снощи
Коментари Харесай

Задържаният снощи в „Люлин“ влиза директно в затвора

„ Задържаният барикадирал се мъж в столичния кв. „ Люлин 6″ нощес няма да бъде арестуван в ареста с прокурорско разпореждане до 72-часа, защото още през днешния ден той ще бъде наведен в Централния софийски затвор, тъй като към този момент има влезнала в действие присъда “, това заяви на брифинг пред медиите прокурор Невена Зартова.

„ 45-годишният Петър Колев е наказан с влезнала в действие присъда от 14 април 2020 година за осъществени от него две закононарушения – закана за ликвидиране и безчинство “, сподели още тя, като добави, че съдът е постановил да бъде приведена и една по-стара присъда от 2015-а, която е за държане на кокаин.

„ Заканата за ликвидиране е отправена на всеослушание към клиент – жена в столично заведение. Самото действие е осъществено през 2015 година “, изясни още прокурор Зартова.

Няколко дни по-рано същият мъж провокира ПТП в София.

„ На 23 април вечерта автомобилът, ръководен от Колев, отказал да се подчини на полицейско предписание и нараснал скоростта. Малко по-късно автомобилът осъществил ПТП с таксиметрова кола в столичния кв. „ Борово “.  В този миг в таксито се опитвал да се качи пешеходец, като сега той се намира в болница и има огромна заплаха да му бъде ампутиран крайници. Управляваният автомобил от Петър Колев се води на името на разположение, което не е действителният държател на колата сега. Това лиши няколко дни на полицията да откри кой действително е управлявал автомобила “, обясниха органите на реда.

„ Постъпи информация, че лицето е въоръжено и рисково. Това наложи потреблението на СОБТ. Около 2 часа той не се подчиняваше на полицейските разпоредби. Извикахме и психолози, които организираха беседи с него. След това лицето се съобщи, без да има произшествия “, допълниха още от полицията.

Стана ясно, че Петър Колев е живял на разнообразни адреси в София, като наемател. Наеманите жилища и заплащанията по наемите се е правило от майка му. Това е и повода толкоз дълго време той да не бъде открит от управляващите.

На 3 юни 2020 година той е разгласен за общодържавно търсене. На 16 февруари 2021 година е издадена Европейска заповед за арест за задържането му.

На Колев са му повдигнати общо три обвинявания – причиняване на ПТП с потърпевшо лице, несъблюдение на полицейско предписание и държане на огнестрелно оръжие без позволение.

Петър Колев ще излежи присъда от 3 години и 6 месеца.

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР