Задържаните за от Пловдив с киселина във вторник са от

...
Задържаните за от Пловдив с киселина във вторник са от
Коментари Харесай

Залятата с киселина жена в Пловдив е изведена от реанимация и се възстановява

Задържаните за от Пловдив с киселина във вторник са от Враца и са престъпно проявени. късно нощес. Това стана ясно на конференция на полицията и прокуратурата в града, заяви БНР.

Районният прокурор на Пловдив Петър Петров осведоми, че физическият причинител е на 42 години , осъждан е и е в изпитателен период. Другият арестуван е бил негов съизвършител. Той е на 51 години.

Двамата т ръгнали от Враца с джип по авансово квалифициран маршрут, като били възнамерявали авансово дейностите си. Извършителят слязъл от колата пред блока на гадателката, поставил си маска, каскет и яке с висока яка. Влязъл във входа с калцуни и ръкавици и непосредствено се качил до жилището на жертвата. Влязъл в отключения апартамент и на въпроса на дамата, " Как да ви оказа помощ " дал отговор " Аз ще ти оказа помощ ", след което я залял със сярна киселина. Бързо напуснал мястото на престъплението, качил се в джипа, в който го чакал помагачът му, и дружно потеглили назад към Враца.

Към момента поради продължаващото следствие не се оповестява какви са претекстовете за закононарушението и дали нападателят и жертвата са се познавали.
 С дълбоки изгаряния е дамата, залята с киселина в Пловдив
С дълбоки изгаряния е дамата, залята с киселина в Пловдив

Нападателят към момента се търси

Към момента дамата е изведена от реанимация и се възвръща. Има химическо изгаряне от трета степен. Засегнати са 12% от кожата на лицето й, врата, гърдите, лявата ръка и левият й крайник.

Заместник районният прокурор Атанас Илиев съобщи, че полицията и прокуратурата са направили голям размер дейности по следствието, като огромна част от тях не престават. Той означи, че през последните 5 години в страната не е записано сходно закононарушение.

От своя страна шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив ст. комисар Васил Костадинов изясни, че екипният принцип на работа по този случай е главното, което е оказало роля за постигането на бърз резултат и за залавянето на причинителите. По случая бил вложеногромен запас от страна полицията.

Двамата мъже са привлечени като обвинени за причиняване на междинна телесна щета в съучастничество, за което се плануват до 6 затвор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР