Задържаните по обвинение в подкуп разследващи полицаи от гранично управление

...
Задържаните по обвинение в подкуп разследващи полицаи от гранично управление
Коментари Харесай

МВР срещу МВР: Полицаите от Калотина, разследвани са подкуп, са с мярка "подписка"

Задържаните по обвиняване в рушвет проверяващи служители на реда от гранично ръководство " Калотина " са отвън ареста.

Вчера Специализираният съд е наложил на двамата мярка за неотклонение " подписка ".

Един от служителите на реда, задържани в петък, е с 10-годишен стаж. Проверяван е и преди поради сигнали против него.

Според прокуратурата той и негов сътрудник, поискали рушвет от две лица, разследвани за каналджийство.
Прокуратурата: Полицейските подкупи на „ Калотина “ трябвало да се изпират в заведение Държавното обвиняване и „ Вътрешна сигурност “ в Министерство на вътрешните работи се похвалиха с интервенцията, откакто през вчерашния ден съдът освободи всички арестувани
„ Сумата, която желаеха те, е под 4000 лв., в последна сметка се съгласиха на 2000 лв. - два транша по 1000 от едното лице. Интересното е, че полицейските чиновници са доста гъвкави в своите дейности и планове. Те се стремяха да осъществят доверителни, близки връзки с лицата, да основат илюзията у тях, че им оказват помощ, че са сложени те на ръба на закона “, сподели ст. ком. Стефчо Банков - шеф на " Вътрешна сигурност ", Министерство на вътрешните работи.

„ Първаночално са били ориентирани към жена, която е близка до един от полицейските чиновници, която работи в заведение в София, като нейната задача е била парите да ги обърне през оборота на заведението и по-късно да ги регистрира на полицейския чиновник “, съобщи Ангел Илиев - началник на Специализирана прокуратура.

Въпросната жена не пожела да приказва с екипа ни. Според държавното обвиняване, изрично не е открито присъединяване на магистрат:

„ Дори има случаи, в които се описват небивалици за магистрати, които те не са чували и виждали в продължение на месеци “, изясни Ангел Кънев - зам.-ръководител на Специализирана прокуратура.

От прокуратурата оповестиха, че е допустимо повдигането и на нови обвинявания против арестуваните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР