Задържаните медици по схемата за издаване на фалшиви зелени сертификати

...
Задържаните медици по схемата за издаване на фалшиви зелени сертификати
Коментари Харесай

Проговори един от задържаните за фалшиви сертификати медици


Задържаните медици по схемата за издаване на подправени зелени документи са освободени. Става въпрос за тримата лекари и един ортодонт, а по схемата в Раковски и Асеновград проверяващите откриха, че са издадени подправени документи на най-малко 200 души.

По информации на " По света и у нас " към този момент има нови арестувани по схемата с подправените документи, издавани в Асеновград и Раковски, до момента в който самите имунизирани били отвън страната. Те на са медицински лица и по-скоро са имали посредническа роля.

Твърде евентуално е в хода на следствието да бъдат задържани и други, забъркани в тази порочна скица. От прокуратурата споделиха за Българска национална телевизия, че разпитите на очевидци не престават и се усилва броят на лицата, които желаят да спомагат на следствието.

Задържаният доктор в град Раковски е Иван Попов, който е шеф на центъра и който всекидневно в края на деня вкарва данните от всички имунизации с неговия електронен автограф в националния указател. Той е прекарал 24 часа в ареста и откакто през вчерашния ден е дал писмени пояснения е бил освободен без повдигнати на този стадий обвинявания. Той изрично отхвърли здравното заведение да е забъркано по какъвто и да е метод в издаването на подправени документи и подсигурява за всички негови сътрудници, които се занимават с процеса на имунизациите против Ковид.



" Направо бях объркан, пък и да е в и действително да го няма тук и да се направи действителна ваксина, не можех да намеря пояснение. Два дни и две нощи мисля, стигнах до някакъв извод, има теоретична действителна опция да се получи това нещо, само че дано да си свършат проверяващите органи. Сигурен съм, че се издават някъде, само че отново дублирам изрично в този център не са се издавали, не се издават и няма да се издават подправени документи. Определено има хора, които са от други обитаеми места и се имунизират тук. Аз пари не желая, касата ми ги заплаща съгласно това, каквото сме вкарали в осведомителния портал с имунизациите се занимават главно сестрите, двете девойки на регистратурата, аз който проверявам и всичко това се вкарва с моя електронен автограф в осведомителната система ", сподели доктор Попов.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР