Задържане под стража“ за 28-годишен мъж от Търговище, обвиняем за

...
Задържане под стража“ за 28-годишен мъж от Търговище, обвиняем за
Коментари Харесай

Арест за 28-годишен, задигнал кутия с дарения за болно дете


„ Задържане под стража “ за 28-годишен мъж от Търговище, обвинен за осъществяването на кражба на кутия за дарения в изискванията на рисков рецидив.

По искане на Районна прокуратура - Търговище съдът дефинира най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за Н.Н (28 г.), локален гражданин. Той е притеглен към наказателна отговорност за това, че при изискванията на рисков рецидив, откраднал кутия за дарения. 28-годишният обвинен направил похищението на 1 януари 2023 година, оповестяват от държавното обвиняване.

Той съумял да открадне пластмасова кутия, оставена в магазин за хранителни артикули в Търговище. В кутията имало сума пари, събрани за лекуването на болно дете. Н.Н. беше арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор от Районна прокуратура – Търговище, а от през днешния ден е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Той е добре прочут на органите на реда и е осъждан неведнъж за разнообразни закононарушения. Последното наложено му дейно наказване той изтърпявал до октомври 2022 година. Малко след излизането му на независимост мъжът бил открит като причинител на друга кражба, като бил притеглен към наказателна отговорност за осъщественото от него.

На 16 ноември 2022 година след импортирано искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него от страна на Районна прокуратура - Търговище, Н.Н. е оставен в ареста от Районния съд в града. Малко по-късно, след обжалване, марката за неотклонение на 28-годишния мъж е изменена от съда. Работата по доказване и документиране на осъщественото закононарушение продължава.

Определението на Районния съд предстои на обжалване пред Окръжен съд – Търговище.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР