Задържан е украински гражданин у нас, който е причинил смърт

...
Задържан е украински гражданин у нас, който е причинил смърт
Коментари Харесай

Заловиха в България беглец, издирван за жестоко убийство в Украйна

Задържан е украински жител у нас, който е предизвикал гибел в резултат на нанасяне на тежка телесна развалена – заливане с киселина на основния секретар на изпълнителния комитет в общината на град Херсон, Украйна.
Пострадалата е била залята с киселина на 31.7.2018 година като през ноември е умряла в реанимация от раните си. Това разгласи представителят на основния прокурор Сийка Милева на брифинг по отношение на настояването на прокуратурата за екстрадицията на жителя, съобщи БГНЕС.
„ Подбудителят и помагачът на това тежко действие, осъществено на територията на Украйна, е бил разгласен с алена бюлетина на Интерпол за интернационално търсене за арест и екстрадиция ”, разкри още елементи по случая Милева.
Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев изясни, че след определяне на лицето от Върховен касационен съд е било постановено задържането му до 72 часа.
„ Беше ми указано правенето и внасянето в периода до 72 часа на искане за взимане на мярка „ краткотрайно задържане ”. Окръжният съд в Бургас към този момент е сезиран с тази мярка „ краткотрайно задържане “ на украинския жител. Мотивирал нуждата това да стане в оптимално допустимия от закона за екстрадиция и европейска заповед за арест период от 40 дни ”, разгласи Чинев и добави, че също по този начин на жителят е постановена и възбрана да напуща рамките на България.
Директорът на Главна дирекция „ Национална полиция ” Христо Терзийски уточни, че лицето е влезнало пешеходно в страната ни през 2018 година през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак “.
„ Не се откри нито един адрес на територията на страната, където да е законно обитавал. Не е извършил своите отговорности като непознат жител, пребиваващ на територията на България. Има умения да работи с хладно и огнестрелно оръжие. При задържането му е употребена единствено физическа мощ, като потреблението на оръжие не се е наложило “, посочи той.
Стана ясно още, че лицето е било открито посредством снемане на отпечатъци и тяхното сравняване в базата на Интерпол, защото той е бил без документи. Международен паспорт е бил открит на неговата брачна половинка, която обитава у нас от август 218 година
Също по този начин и за да избегне разпознаването му търсеният е бил с изменена визия и даже е сменил походката си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР