Задържан е извършителят на убийството в землището на бургаския квартал

...
Задържан е извършителят на убийството в землището на бургаския квартал
Коментари Харесай

Жертвата от Бургас и убиецът са участвали заедно в криминални престъпления

Задържан е причинителят на убийството в землището на бургаския квартал Долно Езерово, станало през месец ноември 2019 година. След действието, причинителят е преместил и скрил тялото на друго място. Повдигнато му е обвиняване за съзнателно ликвидиране.
Това стана ясно на брифинг в Бургас на който участваха Иван Гешев – Зам. Главен прокурор на Република България, Георги Чинев – Административен началник на Окръжна прокуратура – Бургас, Иван Иванов – прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас, основен комисар Ивайло Иванов – Главен секретар на Министерство на вътрешните работи и старши комисар Радослав Сотиров – Директор на ОД на МВР-Бургас.
Убиецът е 32-годишен, неосъждан досега, няма данни против него да има други висящи наказателни производства. Роден е в Шумен, само че е живял на територията на Бургас. Запознал се с Петър Валериев преди към 10 години, когато са пребивали в София. Двамата се занимавали със строителство, от там датира тяхната дружба, разкриха от полицията. Били са извънредно тайни, не са имали никаква връзка по мобилни телефони, а са ходили от адрес на адрес и по този начин са контактували.

Главен комисар Ивайло Иванов сподели пред публицисти:
„ Жертвата и килърът са се познавали. Имаме данни че те са участници в два въоръжени грабежа през 2015 в Айтос и през 2016 година в София. Това са въоръжени грабежи при които е употребявано огнестрелно оръжие и са откраднати огромни суми пари “.
Показни бяха фрагменти от извършения следствен експоеримент, който дружно със самопризнанията на обвинения са довели до крайния резултат. Наложило се е екип от водолази да претърсва езерото „ Вая “, тъй като е имало данни, че килърът е изхвърлил оръжието във водите на езерото. В продължение на 17 дни екипите са претърсвали региона, стотици са разпитваните от проверяващите лица.
Главен комисар Ивайло Иванов добави още по случая: “ Извършителят на тежкото престъпно действие оказа цялостно подпомагане за разкриването и самичък уточни материалните доказателства които е скрил. На към 350 метра от мястото на престъплението е намерено оръжието, извънредно положително скрито от причинителя с което е погубен Петър Валериев от Бургас, това е автомат „ Калашников “. Убийството е осъществено на мястото, което очевидците са показали, само че причинителят е преместил и скрил натрупа “.
„ Случаят е комплициран и доста забавен. Колегите са правили голяма работа. Като извод ще кажа, че той онагледява моето изказване, че българската правосъдна система и правохранителните органи правят добре и на европейско равнище своята работа “ сподели Зам. Главен прокурор на Република България Иван Гешев.
Мотивите за убийството са в развой на изясняване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР