Задържан е единият собственик и двама от извършителите на погрома

...
Задържан е единият собственик и двама от извършителите на погрома
Коментари Харесай

МВР: Проверява се целия бизнес на двамата собственици след погрома в заведение в София

Задържан е единият притежател и двама от причинителите на погрома в заведение в София. Издирват се другите участници. Установено е, че двама предприемачи са имали неуредени финансови взаимоотношения. ”Тези времена са отминали, страната няма да разреши сходно разрешаване на спорове. Има законов ред, има съд, където се вземат решение такива спорове ”.
Това обявиха пред медии основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Министерство на вътрешните работи би трябвало да се грижи за реда, само че досега никой не ни е потърсил, записите са качени непосредствено в обществените мрежи. Потвърдено е, че става въпорс за неуредени финансови взаимоотношеня. Никой от тях досега не е потърсил каквото и да било подпомагане от органите на реда за споразумяване на спора сред тях, сподели още той.

" Фактът, че не е подаден сигнал е, че не са желали да се намесят Министерство на вътрешните работи и страната. Разследването е в ход. Ще проверим целият им бизнес. От тримата открити досега - единствено един е с престъпни прояви. Преди да се случат сходните дейности, причинителите са били клиенти на заведението и са консумирали питиета. Задържани са едният от притежателите, както и един от причинителите. На други двама сътрудниците са на адресите. Участниците са 6 ", сподели още Иванов.

Припомняме, че към 18 часа нощес, група лица, които дотогава са били клиенти на заведението стартират да го разрушават, като употребяват и хладно оръжие, с коет озаплашват личния състав. По време на случая няма потърпевши хора. След това групата изчезва в незнайна посока.

" Работейки по случая, събираме доказателства за всяка една версия и според от това решаваме дали да я подкрепим или да отхвърлим. Министерство на вътрешните работи би трябвало да се грижи за реда. Когато човек се опасява се обажда на полицията, а не върви да приказва насам или натам и да качва записи във Facebook ", съобщи основният секретар.

До този миг сигнал в Министерство на вътрешните работи няма подаден. Органите са се самосезирали след изявления в обществените мрежи. Със случая са осведомени премиера и основния прокурор. По предписание на премиера са подхванати всички ограничения и дейности да се разкрият и задържат всички лица свързани с случая, сподели още Иванов.

" Недопустимо е в 2019 година да се случват такива неща в заведение, посещавано от доста хора, в столицата. Тези времена от дълго време са отминали. Ние няма да допуснем такива дейности, няма да ги толерираме, поръчителите и причинителите на това действие ще понесат своите последици по отношение на закона. Въпрос на време е да бъдат открити всички участия в тези хулигански дейности. В рамките на днешния ден би трябвало да има повдигнати обвинявания. " съобщи още основния секретар.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР