Задържан е 35-годишен мъж от айтоското село Карагеоргиево, подготвящ извършването

...
Задържан е 35-годишен мъж от айтоското село Карагеоргиево, подготвящ извършването
Коментари Харесай

Акция на полицията! Закопчаха мъж, опитал да продаде ценни старинни монети и предмети!

Задържан е 35-годишен мъж от айтоското село Карагеоргиево, подготвящ осъществяването на договорка с нелегално добити културно – исторически полезности. Това става след профилирана полицейска интервенция, извършена от чиновници на отдел " Криминална полиция “ при ОДМВР – Бургас и Районно ръководство – Айтос. Намерени и конфискувани са голям брой старинни монети и предмети, част от историческото завещание на България.

При осъществените дейности по следствието в населявания от мъжа дом, ситуиран в Карагеоргиево, са открити и конфискувани близо 350 старинни монети и предмети, носещи белезите на движими културно – исторически полезности, датиращи от интервала Рим, Древна Гърция и Византия. Същите са оценени на забележителна парична равноценност. Намерени и конфискувани са и два метал-детектора, с които евентуално са откривани старинните артефакти.

В резултат на подхванатите своевременни полицейски дейности е предотвратено противозаконното трафикиране и окончателно загубване на артефактите – част от културното завещание на Република България.

Мъжът е арестуван за период до 24 часа, като по случая е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР