Задържан е 19-годишният Алекс Анков, заподозрян за убийството на 35-годишния

...
Задържан е 19-годишният Алекс Анков, заподозрян за убийството на 35-годишния
Коментари Харесай

След масовия бой в Кюстендил: Задържаха нападателя, нов протест срещу насилието

Задържан е 19-годишният Алекс Анков, обвинен за убийството на 35-годишния Валери Дъбов след всеобщия пердах в центъра на Кюстендил. Младежът живее в ромската махала и е от известната ромска фамилия Гольовци. Криминално проявен е, има две закононарушения, свързани с телесни повреди, обявиха от полицията в Кюстендил. Междувременно рано тази заран жители още веднъж се събраха на кротичък митинг пред постройката на полицията в града. Те упорстват за ред и успокоение и заслужено наказване за причинителя на закононарушението.

Кюстендил
 © БГНЕС
Извършителят на убийството е арестуван късно нощес.

ст. комисар Елиан Стамболийски - шеф на ОД на МВР-Кюстендил: Лицето единствено се съобщи към 23:30 часа, докара го майка му. - Тук в полицията? - Да, тук в регионалната дирекция. Общо през вчерашния ден имаме 12 индивида арестувани, десетки адреси са тествани по отношение на издирването на лицето, събрани са записи от голям брой камери, разпитани са над 20 лица.
Задържаният ще бъде притеглен като обвинен, след което от Окръжна прокуратурата ще изискат задържането му за 72 часа и непрекъсната мярка за неотклонение.

При вчерашния всеобщ пердах един мъж умря, пострадаха четирима души, двама от които са в доста тежко положение и са настанени в " Пирогов ". Единият е с черепно-мозъчна контузия и продължава да е с заплаха за живота. Вторият е опериран. Ръката му е с тежки увреждания, само че заплаха за живота му няма.
 Шефът на полицията в Кюстендил: 19-годишният юноша самичък се е предал нощес Шефът на полицията в Кюстендил: 19-годишният юноша самичък се е предал нощес
Полицията залови 19-годишния, престъпно проявен, който е апетитен за направил на убийството при всеобщото сборичкване в Кюстендил, при което почина един чове...

Днес рано сутринта поданици още веднъж се събраха на кротичък митинг против насилието.
Огнян Атанасов: Искам да се запише в Наказателния кодекс - да бъде неразрешено носенето на хладно оръжие. Не може един подобен човек да се движи с хладно оръжие и да лишава човешки живот.
Според локални поданици от доста време има напрежение в града.

Лъчезар Димитров: С амо, че хората се опасяват и не приказват за него. Има два съществени клана, това са Гольовци и Кондьовци, които са си разделили ъндърграунда, незаконния бизнес и дерибействат в града.
Ромският жанр Гольовци нашумя и при друго ликвидиране в кюстендилското село Шишковци през 2009 година, когато възрастен мъж беше погубен по изключително нечовечен метод в черешовите масиви. Очаква се в късния следобяд хора още веднъж да се съберат на бдение в памет на убития 35-годишен Валери Дъбов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР