Задържаха още петима мъже за расистките прояви по време на

...
Задържаха още петима мъже за расистките прояви по време на
Коментари Харесай

Задържаха още петима за расистките прояви на мача с Англия

Задържаха още петима мъже за расистките прояви по време на мача България-Англия , оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Продължава издирването и на други участници в деянията. След задържането на още петима души, общият брой на откритите досега става 16.

От началото на годината, при осъществяване на футболни срещи на територията на София са арестувани общо 78 лица. Спрямо 48 от тях са наложени насилствени административни ограничения.

31 са със възбрана за посещаване на спортни мероприятия за период от 2 години и 1 000 лв. санкция, 9-има имат наложена възбрана за 1 година и 1 000 лв. санкция, 1 е с 2-годишна възбрана и глоба от 60 часа публично потребен труд, 1-с наложена възбрана за посещаване на спортни мероприятия за период от 3 месеца.
 5 години затвор грози единият от арестуваните за расистките прояви
5 години затвор грози единият от арестуваните за расистките прояви

Другите 8 ги чакат административни санкции и санкции от 1000 до 2000 лева

Шестима от арестуваните са оправдани от съда. Спрямо 29 от арестуваните са формирани бързи производства за владеене на опиати , а по отношение на 1 има формирано досъдебно произвеждане за безчинство.

Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че единият от арестуваните може да получи 5 години затвор за расистките прояви по време на мача с Англия.

На 16 октомври стана ясно, че арестуваните футболни почитатели са шестима.

Във връзка със случая президентът Румен Радев съобщи, че футболът е огледало на положението на страната. Той изиска драконовски ограничения за футболното безчинство.
 Шестима са към този момент арестуваните за расистките прояви
Шестима са към този момент арестуваните за расистките прояви

Установени са общо 15, предстоят още арести

На 15 октомври, министър председателят Бойко Борисов изиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов , а два часа, откакто Михайлов разгласи, че подава оставка , ГДБОП влезе в базата в " Бояна " . За разпит бе арестуван шефът на съдийската комисия на Българския футболен съюз Йордан Сталев, както и още четирима души.

Футболният треньор Велислав Вуцов съобщи, че расистките обиди били авансово проведени.

По-късно английският дипломат в София Ема Хопкинс бе поканена в постройката на Министерство на външните работи. Тя оцени високо толерантността на българския народ и сподели, че ще съобщи на Лондон извинението за държанието на група от феновете на стадион " Васил Левски ".

Междувременно английският състезателен министър Найджъл Адамс предложи английският футбол първо да напише личното си домашно " преди да стартира да проповядва " за расизъм.
 Държавата къса връзките си с Българския футболен съюз Обновена
Държавата къса връзките си с Българския футболен съюз

Заради расистките осъществявания на родните агитки на вчерашния мач с Англия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР