Задължителна ваксинация срещу коронавирус за работещите в определени сфери предлага

...
Задължителна ваксинация срещу коронавирус за работещите в определени сфери предлага
Коментари Харесай

Доц. Кунчев предлага задължителна ваксинация срещу коронавирус за работещите в определени сфери

Задължителна имунизация против ковид за работещите в избрани сфери предлага основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Това стана ясно в предаването „ Твоят ден ” по NOVANEWS.

„ За мен някои групи би трябвало да бъда ваксинирани. Това са медицинските служащи, както и работещите в обществени заведения ”, съобщи доцент Кунчев.

Той не счита, че наложителната имунизация би нарушила цивилен права.

„ Това, което ще реализираме, е да не позволим поради професионалните си отговорности да заразяваме хора. Отдавна се видя, че в домовете за остарели хора да вземем за пример, неведнъж неимунизиран личен състав внесе инфекцията и се стигна до епидемиологични гърмежи ”, разяснява Кунчев.

Той изясни още, че в края на септември изтича срокът на валидност на 300-400 хиляди ваксини против COVID-19.

„ На ден вършим по 15-20 хиляди имунизации, с този ритъм няма по какъв начин да ги използваме ”, разгласи доцент Ангел Кунчев. „ Ако те не намерят приложение в други страни, тъй като непрекъснато вървят такива диалози, и не стане до тогава удължаването на периода, тогава ще е първата по-голяма партида, на която ще й изтече срокът ”, сподели Кунчев.

Според нето трета доза би била целесъобразна за избрани групи. Но въпреки всичко, доцент Кунчев изясни, че това би трябвало да се преценя за всеки самостоятелно.

„ Оптимистичната вест е, че има задържане на заболеваемостта, освен за България, а и за Европа. За първи път тази седмица падна малко заболеваемостта ”, съобщи доцент Кунчев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР