Задълженията на Топлофикация към момента са над 800 млн. лв.

...
Задълженията на Топлофикация към момента са над 800 млн. лв.
Коментари Харесай

„Топлофикация – София“ натрупа над 800 млн. лв. дълг

Задълженията на " Топлофикация " все още са над 800 млн. лева към Българския енергиен холдинг (БЕХ) и " Булгартрансгаз ". Това съобщи за news.bg Альоша Даков от " Българска социалистическа партия за Лява България " във връзка разискването на годишните финансови доклади за 2018 година на общинските еднолични сдружения в Столичния общински съвет.

Социалистите упорстват ръководещото болшинство на ГЕРБ в СОС да се ангажира със стабилизирането на сдружението с осъществяване на капиталовата и ремонтната стратегия. По думите на Даков е належащо да бъде дадена опция на " Топлофикация " да влага по-сериозни суми и да извършва изцяло ремонтната стратегия без повреди и без прекъсвания.

Затова от Българска социалистическа партия упорстват в законодателната рамка в Закона за енергетиката да бъде дадена опция на сдружението да модернизира индустриалните мощности - единственият път за финансовото стабилизиране на сдружението. Според Альоша Даков това би могло да се случи с въвеждане в употреба на нови индустриални и високоефективни мощности.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР