Задълженията на футболните клубове към държавата възлизат на 8.3 млн.

...
Задълженията на футболните клубове към държавата възлизат на 8.3 млн.
Коментари Харесай

НАП обяви колко има да взема от клубовете

Задълженията на футболните клубове към страната възлизат на 8.3 млн. лв., оповестиха от Националната организация за приходите (НАП). Заради условия за конфиденциалност от организацията не влязоха в конкретика за имената на клубовете и размерът на техните отговорности. Въпреки това са ясни двата най-големи длъжника - Левски и оповестеният в неплатежоспособност през 2016 г. ЦСКА, написа Новспорт.

От Левски сами разкриха размера на дълга си, защото организират акция измежду почитателите за набиране на средства за неговото погасяване. Той е към 4,29 млн. лева, защото при започване на годината от клуба оповестиха, че би трябвало да създадат 34 вноски по 143 000 лева (4 862 000 лева.). До момента, с помощта на парите на почитателите, са направени към този момент 4 месечни вноски по 143 000 лева (или 572 000 лева.).
 

От Национална агенция за приходите оповестиха също, че немалка част от тези задължения на клубове (те са главно от здравни вноски и обществени осигуровки на служители), са насъбрани по време на рецесията, провокирана от пандемията от COVID-19. На 10 март футболният сезон в България беше краткотрайно спрян, като тренировките бяха възобновени едвам в средата на май, а шампионата в Efbet лига бе рестартирано едвам този уикенд. През това време много клубове признаха, че изпитват съществени финансови усложнения. Доста от втородивизионните тимове даже обявиха, че нямат опция да довършат сезона и шампионатът във Втора лига беше преустановен. Ботев Гълъбово пък непосредствено напусна професионалния футбол.
 

Що се отнася до ЦСКА, то неговите отговорности към Национална агенция за приходите възлизаха на близо 14 млн. лева Постигнато беше въпреки всичко съглашение да се погаси една част от тази сума - 4 486 200 лева Тези пари са обезпечени, откакто сдружението " Ред Енимълс " заплати 8 млн. лева за активите на ЦСКА (включително и емблемата). Въпросната сума към Национална агенция за приходите към момента не е изцяло платена, само че от организацията разясниха, че има прогрес по този случай.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР