Задълженията на БСП са за над 5 млн. лева, стана

...
Задълженията на БСП са за над 5 млн. лева, стана
Коментари Харесай

Лало Кирилов: Задълженията на БСП днес са за над 5 милиона лева

Задълженията на Българска социалистическа партия са за над 5 млн. лв., стана ясно от думите на депутатът от ПГ на “БСП за България ” Лало Кирилов. В предаването „ Темите “ по телевизия „ Европа “ той разгласи, че по негови информации през последните 4 години в партията са влезнали над 35 милиона лв., от дотации, членски импорт, дарения и други
„ Най-изненадващото е, че към края на 2019 година отговорностите в годишния финансов доклад са към 2,3 млн. лева, тези за надвзета дотация са 2,9 млн. лева, или общо към 5,3 млн. лева Преведена е и дотацията за първите 2 тримесечия на 2020 година като половината от нея, 1,2 млн. лева са удържани “, добави той.
Социалистът уточни, че тези данни са притеснителни поради и идния директен избор за ръководител, тъй като вотът евентуално ще коства на партията не по-малко от 500 хиляди лева
„ Тази сума не е дребна, изключително във финансовото положение, в което се намираме, а да не забравяме и идния парламентарен избор. Решението за директен избор ще бъде изпълнено, само че се надявам това да стане по разпоредбите и без нарушавания на изборния развой “, съобщи Кирилов.
Според депутата изтеглянето на вота по-рано през септември дава късмет на партията да се успокои и да има задоволително време да се приготви за парламентарните избори. Той изрази запаси във връзка с директния избор и напомни, че постоянно до момента ръководителят е избиран от групов орган – Конгрес или Национален съвет. Лало Кирилов означи, че с новите промени в Устава на партията ще се върви към директен избор. По думите му обаче, това дава своите недостатъци, защото разделянето в левицата е доста огромно.
Лало Кирилов съобщи, че на идния избор на съмнение от Българска социалистическа партия към държавното управление на Борисов ще бъде изработен повсеместен разбор на ширещата се корупция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР