Задължават националната здравна служба да се отърве от факс-машинитеПродължаващото използване

...
Задължават националната здравна служба да се отърве от факс-машинитеПродължаващото използване
Коментари Харесай

Във Великобритания: Факсът е абсурдна технология

Задължават националната здравна работа да се отърве от факс-машините

Продължаващото потребление на остарялата факс технология е „ неуместно ”, съгласно английски специалисти (снимка: FreeImages.com/Joanna Kopik)

Британската Национална работа по опазване на здравето (НСЗ) към този момент няма да има право да купува факс-машини. Забраната влиза в действие от идващия месец, заяви Военновъздушни сили.

До март 2020 година пък службата ще би трябвало напълно да приключи използването на този тип техника. Това планува ново разпореждане на английското държавно управление, което дефинира работата с тази остаряла технология като „ неуместна ”.

През юли Кралският лицей на хирурзите разкри, че НСЗ употребява близо 9000 факс-машини из цяла Англия. В резултат на това Министерството на здравеопазването съобщи, че е нужен незабавен преход към „ по-модерни информационни способи ” за възстановяване на сигурността на пациентите и кибернетичната сигурност.

Вместо архаичните факс-апарати, съгласно Министерството на здравеопазването, би трябвало да се употребява „ сигурна е-поща ”. Продължаващото досега потребление на остарялата технология от страна на НСЗ е „ неуместно ”, съгласно Ричард Кер, който е ръководител на комисията по бъдещите технологии в Кралския лицей на хирурзите.
още по тематиката
По неговите думи, от „ решаващо ” значение е здравната работа да влага в „ по-добри способи за комуникиране на голямата информация за пациентите, която ще бъде генерирана ” в бъдеще.

Лекари, фармацевти и други сътрудници на НСЗ дефинираха потреблението на факс-машини като излишък от „ тъмните епохи ” на предишното. Някои от тях споделят, че постоянно получават факс-съобщения, които са предопределени за напълно други получатели.

Други обаче слагат въпроса за сигурността и надеждността на напълно цифровите инфраструктури в областта на опазването на здравето. Когато компютърен вирус или злоумишлен хакер нападна ИТ инфраструктурата на болница или на цяла система от здравни заведения, заплахата е за доста огромен брой пациенти, предизвестяват съперниците в разногласието за факс-машините.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР