Задълбочава се проблемът с нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в Кюстендилско.

...
Задълбочава се проблемът с нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в Кюстендилско.
Коментари Харесай

Фотокапани ще контролират нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в Кюстендилско

Задълбочава се казусът с нерегламентираното изхвърляне на боклуци в Кюстендилско. Местни организации и властта там ще стартират монтирането на фотокапани, с които да хващат хората, които изхвърлят там, където не би трябвало.

Множество са нерегламентираните сметища в Кюстендилско, с които локалната власт и локални организации се борят от години. Опасенията обаче са, че преди началото на пролетния сезон тоновете боклуци както в региона на реките Баншница и Струма, по този начин и в дребните обитаеми места на територията на общината, ще се усилят доста.

" От много години се борим със замърсяването в региона на Кюстендил и дребните насалени места. Вече имаме две сложени камери с фотокапан, които ловят хора, изхвърлящи боклук на нерегламентирани сметища - едната от тях е в село Търновлак. Имаме още 10, които ще бъдат сложени скоро ", сподели в Бояна Алексова от Неправителствени организации " Чиста Струма ".

Санкциите за нарушителите са финансови и са избрани с разпоредба на Общинския съвет, само че ще бъде препоръчано те да бъдат увеличени, съобщи инж. Огнян Атанасов - кмет на община Кюстендил.

" Ние почистваме нерегламентираните сметища, само че още веднъж се замърсяват ", изясни той и добави, че през днешния ден ще бъде инсталирано видеонаблюдение в един от кварталите на Кюстендил, където има формирано нерегламентирано бунище, което най-вероятно се употребява от хората в околните къщи.

Атанасов заяви още, че общината ще провежда и точки, където да се събира зеленият боклук, който да бъде откаран към компостираща апаратура.

Вижте повече в директното включване на Али Мисанков


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР