Задачата на Министерство на вътрешните работи е да работи по

...
Задачата на Министерство на вътрешните работи е да работи по
Коментари Харесай

МВР действа превантивно при бедствия и аварии

" Задачата на Министерство на вътрешните работи е да работи по предварителната защита, тъй че когато има естествени аномалии, превантивно да сме взели ограничения, с цел да не се стига до изключителни обстановки. " В това увери силовият министър Младен Маринов след постоянното държавно съвещание в Министерския съвет.

В отчета за ограниченията за предварителна защита против бедствията и повредите вътрешното ведомство регистрира свършената работа с вероятните проблеми и по какъв начин е реагирано на тях, изясни Маринов.

Има основана комисия за понижаване на вредите от бедствия и повреди, която разпределя избрани средства на база на нуждаещите се региони както по линия на предварителната защита, по този начин и по линия на възобновяване след настъпили бедствия и повреди, стана ясно от думите му.

Маринов означи, че в годишния отчет са регистрирани съответните провокации на работата на съвета на база на разбор на миналата година. По думите му практиката да има средства е добра, защото с тези средства в неотложни случаи да може бързо да се правят аварийно-спасителните действия.

Министърът изясни, че средствата за в това направление не са съответно и единствено за предварителната защита, а се разпределят. Включват се и средства, които са за възобновяване по към този момент осъществени дейности в спешна обстановка. Процентно се разпределят по-големи средства за предварителна защита и остава запас, който е за покриване на вреди при непредвидени обстановки, разясни още Маринов.

" Няма по какъв начин да предвидим времето, тъй че е хубаво да имаме някакъв запас ", акцентира Маринов.

На въпрос дали има наклонност за увеличение или понижаване на вредите и жертвите от бедствията, Маринов отговори, че времето има най-различни прояви и през актуалната година на пръв взор има доста превалявания, само че поглеждайки статистиката, преваляванията се оказват в границите на естественото за сезона.

Според него хубавото е, че Министерство на земеделието и Министерство на стопанската система са отпуснали 6 млн. лева, които са за закупуването и изплащането на противоградни ракети и откриването на още три площадки, които влияят в земеделските региони да няма съществени вреди от градушките. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР