Зад нас е сметището в Долни Богров, то бе затворено

...
Зад нас е сметището в Долни Богров, то бе затворено
Коментари Харесай

Мая Манолова: Ще питаме столичани в референдум за боклука, заравят се парите от преработката му

Зад нас е сметището в Долни Богров, то бе затворено преди 20 години. Днес тук се заравя висококачествено гориво, което се получава от преработката на отпадък. Заравяме пари, на ден се заравя към 300 тона RDF. Плащаме по два пъти - един път за преправка на боклука - 27 млн. лева годишно и повторно към 3 млн. лв. за закопаване и 6 млн. лева за горенето в циментовите фабрики. През идната година от 36 млн. лева бюджетът за това ще стана 50 млн. лева. Това излиза наяве от публичната поръчка оповестена на 19 август и която ще бъде отворена на 20 септември. Тези поръчки, направени в последния миг, доста намирисват. Намирисват на отпадък и на други неща. Изводите могат да се създадат, че същите компании, който почистват в този момент - ще чистят и през идващия интервал. Те са от приятелския кръг. Общинското дружество трябваше да бъде нормализирано, отделиха се пари за техника и то ще чисти единствено най-трудния регион "Красна поляна ".Това съобщи от Долни Богров претендентът за кмет на София Мая Манолова.

"Твърдя, че самата система в София е сбъркана. Това ли е кръговата система - харчим пари за преправка на отпадък и се заравя. Обещавам на Фандъкова, че ще направя цялостна проверка на този бранш ", сподели още тя.

"Ще създадем референдум за боклука. Крайно време е да се намесят жителите и да кажат дали желаят да има цех за горене на отпадък, какъв да бъде той и къде да е разположен. Решението на Фандъкова е заравянето на пари. В резултат на тези 200 млн. лева това е най-скъпият бранш в столицата. София чиста ли е? София прашна ли е? Ставаме заложници на същото - същите да чистят и да се заравят пари. Това е една дебела сметка, която заплащат столичани ", сподели още тя.

"Основното в акцията ми е по какъв начин се харчат парите на столичани, тъй като аз мисля, че те се харчат неефективно ", безапелационна бе Мая Манолова.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР