Зачестяването на знаковите убийства – на Къро, Алексей Петров и

...
Зачестяването на знаковите убийства – на Къро, Алексей Петров и
Коментари Харесай

Йово Николов за знаковите убийства: Корупцията във вътрешното министерство и в съдебната система навява спомени от 90-те години

Зачестяването на знаковите убийства – на Къро, Алексей Петров и най-актуалният случай с Мартин Божанов, е отчасти обусловено от неналичието на обвинителни актове и правосъдие. “Това не са незнайни на органите на реда хора. Къро е “герой " от 90-те, стига до сериозна икономическа мощност, Петров постоянно е бил подмолен състезател и се движеше по ръба на закона, персона с 4 покушения против нея. При неналичието на правораздаване престъпните способи вземат решение разногласията ", сподели журналистът Йово Николов в " Денят на Фокус “ по радио " Фокус “.

Случаите на изнуднаве за връщането на кола след кражба, подкупите не са преставали никога- аргументи са умората от политическите дрязги, любознанието на аудиторията към престъпните летописи, демонстративното държание на Министерство на вътрешните работи, когато разкрие даден случай. Това оставя у нас усещането, че мутренските години се връщат, разяснява престъпният публицист.

Корупцията във вътрешното министерство и в правосъдната система подухва мемоари от 90-те години, счита Николов. Статистиката помага- през 2023 излезе отчет на Център за проучване на демокрацията, който сочи, че в случай че през началото на този век са се крали годишно 7800 автомобила, за 2022 г те са 1468. Данните са на Министерство на вътрешните работи “, посочи Николов.

Разкритията на обири на коли престъпност обаче понижават спрямо 2004 година Случаят с рушвет, желан от 4-ма служители на реда, на които са препоръчани пари от спрян автомобил, е знаменателен. Корупцията е продължителен проблем на Министерство на вътрешните работи и новината към този момент е служител на реда да откаже рушвет. Това не са сензации, това е животът, свидетелства събеседникът.

" По цитирания случай можем да разясняваме неналичието на опция за бърза инспекция за съществуване на опиати или алкохол в кръвта на лидера. Имаше единствено една такава лаборатория и този вакуум се употребява за рекет от страна на тези служители на реда. Случаят демонстрира липса на надзор и на опция за следствие на полицейски чиновници от страна на Министерство на вътрешните работи. Вчера освободиха началника на Инспектората, който беше косвено обвързван със хванатия чиновник на ГДБОП, предавал информация на съветски жители “, описа Николов.

" Бавното правораздаване в сходни случаи също е хронично – в кариерата си доста рядко съм срещал наказан за рушвет или друго закононарушение чиновник на реда. Има спад и на наказаните за кражба на коли – става дума главно за условни присъди, което поражда рецидив “, сподели още журналистът.

Това, че не ни одобряват в Шенген макар че изпълняваме техническите критерии от години, е знак за равнището на корупцията и престъпността у нас, счита Йово Николов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР