Забраниха готвеното за събота протестно автошествие в Смолян, против високите

...
Забраниха готвеното за събота протестно автошествие в Смолян, против високите
Коментари Харесай

Забраниха протестното автошествие срещу високите цени на горивата в Смолян

Забраниха готвеното за събота протестно автошествие в Смолян, срещу високите цени на горивата. Това излиза наяве от изказване на уредниците на митинга, които възнамеряваха в събота от 15:00 ч. да се съберат на кръстовището за Пампорово-Стойките и Смолян, след което да преминат в колона през целият град.

Съобщението за възбраната провокира вълна от неодобрение от страна на потребителите в обществените мрежи, където бе публикувано част от писмото на кмета на община Смолян Николай Мелемов, от която ставаше ясно за възбраната. Недоволството бе напълно против градоначалника, като в следствие стана ясно, че отговорът му към уредниците е въз основа на възбраната, която идва от шефа на Областното пътно ръководство в Смолян. От там са отказали планираното автошествие да премине през улици на града, които част от републиканската пътна мрежа. Поради тази причина Мелемов е предложил, ново място за осъществяване на митинга.

„ С писмо до община Смолян от 14 ноември т.г., Областно пътно управление-Смолян не дава единодушие за изложение на цивилен митинг в обсега на републиканския път ІІІ-86 Смолян-Стойките, в чертите на град Смолян, тъй като се заплашва сигурността на придвижването и може да докара до потърпевши участници в придвижването, пътнотранспортни катастрофи и прекъсване на придвижването ”, се показва в писмото на Мелемов до уредниците на митинга.

На този стадий уредниците не са се отказали от митинга, като най-вероятно той ще се състои в събота от 15.00 ч., в региона на Нов център в Смолян пред постройките на общинската и регионалната администрации. Автошествието ще бъде анулирано. 

Очаква се през днешния ден на оповестената късно нощес конференция от екип на Николай Мелемов тематиката с митинга да е една от главните.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР