Забранени са американските продажби на новия умен часовник Apple Watch,

...
Забранени са американските продажби на новия умен часовник Apple Watch,
Коментари Харесай

В САЩ забраниха продажбите на „умните часовници“ на Apple

Забранени са американските продажби на новия интелигентен часовник Apple Watch, заяви 9to5Mac.


Американската комисия по интернационална търговия (USITC) забрани на Apple да продава „ умни часовници “ заради изгубен патентен спор с Masimo. Спорът произтича от патенти, свързани с технология за разкриване на равнищата на засищане с О2 в кръвта. Отбелязва се, че президентът Джо Байдън може да наложи несъгласие на решението преди 25 декември, само че това към момента не се е случило. Така от 25 декември продажбите на Apple Watch 9 и Apple Watch Ultra 2 в страната ще бъде неразрешени.

Компанията сподели, че продажбите на часовници на уеб страницата на Apple стопират на 21 декември. Устройствата към този момент няма да се оферират в магазините на дребно на 24 декември. Въпреки това няма да има ограничавания за устройства, които към този момент са продадени преди тази дата.

По-късно източници на Bloomberg оповестиха, че Apple има намерение да заобиколи възбраната, като деактивира на софтуерно равнище функционалността в часовника за установяване на равнищата на О2 в кръвта. Masimo сподели, че този ход няма да е задоволителен, с цел да анулира възбраната.

В края на октомври френските управляващи позволиха на Apple да възобнови продажбите на iPhone 12 в цялата страна. В средата на септември продажбите на устройствата бяха неразрешени поради нараснали равнища на рискова радиация. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР