, забранен преди половин век от самата Елизабет Втора, се

...
, забранен преди половин век от самата Елизабет Втора, се
Коментари Харесай

Забранен документален филм за кралското семейство се появи за кратко в „Ютуб“

, неразрешен преди половин век от самата Елизабет Втора, се е появил изненадващо в платформата „ Ютуб “. Видеото бързо е било свалено, само че се появява още веднъж за няколко часа в петък, написа списание „ Пийпъл “.

Филмът „ Royal Family “ (Кралско семейство) е излъчен еднократно по Би Би Си на 21 юни 1969 година, след което по гледище на Елизабет Втора е заключен в архивите.

Документалната лента дава на феновете извънредно непосредствен взор към живота на кралското семейство. Според принц Филип в него няма нищо смущаващо, само че кралицата е съжалила, че е позволила камерите в всекидневието си.

Филмът демонстрира срещи на Елизабет с посланици, гостуването на американския президент Ричард Никсън, пътуването й до Чили, както и обиколка на Англия с кралския трен. Зрителите виждат даже по какъв начин кралицата се разсънва посредством звука на шотландски гайди. Традиция, която се съблюдава и до през днешния ден, без значение в кой замък е отседнала Елизабет.

Камерите демонстрират също фамилията край барбекюто в замъка Балморал, Шотландия, както и заниманията на принцеса Ан по конна езда. Впрочем единствената щерка на Елизабет също не утвърждава кино лентата.

„ Никога не съм харесвала концепцията за „ Royal Family “. Когато си обект на голям медиен интерес още от раждането си, последното, от което имаш потребност, е камери в дома си “ – споделя принцеса Ан преди години.

Разбира се, филмът отделя малко повече внимание на Чарлз, защото той е престолонаследник. По това време той учи в Кеймбридж. Днес, 52 години по-късно, Чарлз към момента чака да наследи короната.

Още архивни фотоси и материали за кралското семейство
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР